Greenpeace ‘ratifica’ les denúncies de Compromís sobre els 'secrets' del TTIP

Jordi Sebastià: “Hem constatat que els Estats Units d’Amèrica no van acceptar el principi de precaució, clau de garanties sanitàries a Europa, la qual cosa és inacceptable”.
2 maig 2016 01:00h
RedactaVeu / Brussel·les- València

Fa uns mesos, l'eurodiputat de Compromís – Primavera Europea, Jordi Sebastià, tenia permís per a entrar en la cambra secreta del TTIP, on va accedir a una part de la documentació sobre aquest tractat entre Europa i els Estats Units d’Amèrica. Després de la visita, en la qual no va poder prendre notes ni fer fotocòpies ni vídeos, va advertir que aquest acord posaria en alt risc la qualitat ambiental, sanitària i social dels estats europeus, com així va poder declarar en el video realitzat amb motiu de la visita.

Així doncs, els documents filtrats per Greenpeace en el dia de hui “ratifiquen eixes impressions” de l’eurodiputat, qui només va poder accedir en el seu moment a un paquet d'informacions, “suficient per a denotar la gravetat d'una aprovació d'aquest tractat”.

 “Hem estat treballant especialment en el paquet d'agricultura en el qual constatem que els Estats Units d’Amèrica no van a acceptar el principi de precaució, clau de garanties sanitàries a Europa. Les negociacions també deixaven clar que els EUA no respectaran les denominacions d'origen ni renunciaran als transgènics i a la carn tractada amb hormones”, explica Sebastià.


“L'aprovació del TTIP no solament seria perjudicial per als agricultors i ramaders, en clar desavantatge davant els productors americans, els qui podrien saltar-se la normativa europea sense cap problema. Però, a més, comprometria la salut de les ciutadanes i ciutadans d'Europa per la permissivitat en la utilització de pesticides i productes nocius per als humans”. És per açò que des de Compromís “ja hem mostrat la nostra repulsa davant d’aquest tema i el secretisme amb el qual s'està tractant per part de les autoritats”. 
next