Diari La Veu del País Valencià
Oltra deixa clar a Montoro que ell ‘no té res a dir’ sobre com pagar els proveïdors
Europa press / València.

“Qui va a retenir els pagaments? És absurd. Si és un acord, qui ha de venir a desfer eixe acord?”, s’ha preguntat; i ha afegit: “llevat que Montoro s’estiga preparant per a passar al consell d’administració d’una d’aquestes empreses “. No obstant açò, ha considerat que no creu que s’estiga en eixa fase. En aquesta línia, ha insistit que si la Generalitat arriba a un acord amb una proveïdora, “qui ha de desfer eixe pacte? O és que s’han carregat també l’economia de mercat? Crec que tampoc estem en eixa fase. Pacta sunt servanda“, ha conclòs.

Així ho ha indicat, en la roda de premsa posterior al ple extraordinari del Consell per a abordar mesures per a la creació d’ocupació, quan els mitjans li han preguntat respecte de la resposta del Ministeri d’Hisenda sobre la proposta avançada pel Govern valencià, el divendres passat, per al pla d’ajust que limite les despeses que demana l’executiu espanyol al País Valencià.

Oltra ha subratllat que al Ministeri d’Hisenda se li ha enviat una carta amb el disseny del contingut, que és el que estava “pactat”, i les tres línies “que no són negociables per al Consell”: que l’ajust no impacte en serveis públics ni en els drets dels ciutadans ni en les xicotetes i mitges empreses, però encara no ha tingut resposta. En aquesta línia, ha recalcat que esperen que eixa contestació els arribe també per carta.

En tot cas, ha insistit que si el Consell “arriba a un acord amb subministradors dins de les seues competències, el ministre ací no té molt a dir. Dins dels paràmetres de la carta enviada al Ministeri on s’explica aquest ajust, els acords als quals aquest Consell arribe amb grans subministradores o en ajustos del capítol dos”, que no afecten els tres punts innegociables, “el ministre té poc a dir”, ha insistit.

Preguntada per si ja han iniciat converses amb grans subministradores, el divendres va posar com a exemple telefonia o elèctriques, ha demanat un “poc d’oxigen i de temps”, ja que la proposta es va aprovar fa tres dies i hi ha hagut un cap de setmana al mig. Així mateix, interpel·lada per si el màxim eren 170 milions o 78, d’acord amb algunes publicacions, ha apuntat que 78 milions “entra en el màxim”, encara que ha afegit que estan estudiant-ho.

“Competència exclusiva”

Així mateix, preguntada pel manifestat pel Ministeri sobre que no se li ha comunicat la fórmula de posposar els pagaments, Oltra ha reiterat que el que estava pactat era el “contingut” de la carta, ja que la fórmula en la qual s’arregle “internament” és “competència exclusiva del Consell i no hem de pactar amb ningú”.

“Si arribem a un acord amb les subministradores en la renovació de contractes i açò compleix el contingut de la carta, no hi ha més paraules, no hi ha ulterior recurs”, ha insistit per a agregar: “és una cosa en què el Ministeri no ha d’eixir ni entrar”. En aquest sentit, ha afegit que “la quantia és el que s’ha de parlar amb l’executiu espanyol, mentre que com organitzar-ho en el capítol II és qüestió del Consell”.

No obstant açò, interpel·lada per si el Consell es manté en aquesta idea, Oltra solament ha assenyalat que es manté en la resolució que els ajustos “no afectaran els serveis públics ni drets de ciutadans ni xicotets empresaris. Aquesta és la idea”.

Per açò, tampoc ha concretat les partides d’on eixiria l’import perquè “no té el pressupost en el cap” i ha afegit que estan “esperant per veure què contesta i açò és el que està treballant en aquest moment la Conselleria d’Hisenda”.

Comparteix

Icona de pantalla completa