Diari La Veu del País Valencià
El jutge intervé el compte bancari del PP a l’Ajuntament de València
ACN / València.

El magistrat del jutjat d’instrucció número 18 de València, que instrueix el cas Imelsa ha ordenat intervenir el compte bancari a nom del grup municipal del PP a l’Ajuntament de València, segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià. La decisió es correspon amb la instrucció de la peça separada que investiga un presumpte blanqueig de capitals i que investiga regidors, exregidors i assessors del grup municipal. Aquesta mesura cautelar afecta el compte bancari amb el qual presumptament es van ingressar els diners blanquejats. El magistrat requereix l’entitat que comunique el saldo actual del compte bancari, que informe sobre les persones autoritzades a fer moviments i perquè impedisca actes de disposició amb càrrec al compte, segons que ha informat el TSJ valencià.

Així mateix, el jutge rebutja la petició del fiscal perquè s’intervinga un altre compte, que està a nom d’un dels investigats per gestionar els ingressos procedents de la loteria. Segons la decisió, comunicada pel TSJ valencià, “no s’aprecien motius, de moment, en relació amb la present causa i delicte investigat, per a la intervenció de l’esmentat compte”, explica el jutge en una providència en la qual sol·licita a l’entitat bancària la relació de moviments registrats des de l’obertura d’aquest compte.

En aquesta peça separada, amb 47 persones imputades més del PP, imputat com a persona jurídica, s’investiguen les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors prèvies a les eleccions municipals del 2015, quantitat que presumptament els era retornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita.

Comparteix

Icona de pantalla completa