Diari La Veu del País Valencià
La Tellerola serà excavada per primera vegada
RedactaVeu / la Vila Joiosa

El projecte Tellerola, un projecte d’excavació, recerca, valoració i difusió d’un jaciment arqueològic del terme municipal de la Vila Joiosa (la Marina Baixa), encapçalat per joves estudiants i graduats en Història i Arqueologia de diversos punts de la geografia espanyola, ha aconseguit l’objectiu de finançament bàsic per a dur a terme part dels seus objectius. No obstant açò, la campanya roman oberta a l’espera d’aconseguir els fons necessaris per a fer visitable el jaciment i, fins i tot, per a la publicació de l’estudi en una monografia, segons els seus impulsors.

“Entre tots hem aconseguit els 2.100€ que sol·licitàvem, però no ens rendim encara. Ara volem obtenir finançament per a poder realitzar la restauració i la valoració d’aquest jaciment que pot ser clau per a entendre els successos que van esdevenir en la zona durant la Segona Guerra Púnica o les Guerres Sertorianes” – afirma Antonio Sellés, arqueòleg promotor del projecte –. “El projecte –continua– no és de nosaltres i per a nosaltres; és de tots i per a tots. Solament amb l’ajuda de micromecenes i empreses patrocinadores podrem aconseguir que el jaciment siga gaudit per tota la societat”.

Imatge del Turó de la Tellerola el 1957.

El projecte compta amb l’assessorament de la Secció Municipal d’Arqueologia, Etnografia i Museus de la Vila Joiosa (Vilamuseu) i està previst que, una vegada tinga autorització per part de la Generalitat Valenciana, s’execute a partir del mes de setembre. Per a posar-se en contacte amb l’equip pot remetre’s a [email protected] , o bé, acudint directament a la web de la plataforma Verkami.

Comparteix

Icona de pantalla completa