Diari La Veu del País Valencià
Les Corts demanen per unanimitat que no es prorrogue la concessió de l’AP7
EFE / València

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha ressaltat en la defensa de les seues propostes que no existeix “cap motiu” per a prorrogar una concessió que “ja s’ha allargat massa vegades”, per la qual cosa és necessària una postura “clara, unànime i que no deixe cap tipus de dubte” per part de les Corts en contra d’una pròrroga.

Pañella ha destacat que l’AP7 és l’autopista de peatge “més cara de tot l’Estat” i ha recordat que, si s’haguera respectat l’adjudicació inicial, en 1998 hauria d’haver revertit ja a l’Estat, malgrat tot, es va prorrogar la concessió fins al 2004, després fins al 2006 i finalment fins al 2019.

El diputat del PP Antonio Peral ha indicat que “sembla lògic” que “en cap cas” la concessió es prorrogue més enllà del termini establert, i ha explicat que la Generalitat ja va remetre una carta el passat mes d’octubre al Ministeri de Foment en la qual rebutjava qualsevol pròrroga que poguera produir-se.

El socialista Alfred Boix ha recordat que l’expresident de la Generalitat Francisco Camps va anunciar en 2010 que demanaria el rescat de l’autopista, però tot i així, seguirà sent de pagament fins al 2019, i ha destacat que va ser el Govern del PP el que va prorrogar la concessió per a “13 anys més”.

Boix ha manifestat que el PP governa al País Valencià des de fa divuit anys i a l’Estat des de fa any i mig, i en aquest temps “no ha mogut un sol dit” per acabar amb la “injustícia” que suposa per als valencians el cost d’aquest peatge, que solament l’any passat es va pujar tres vegades.

Marina Albiol, d’Esquerra Unida, ha destacat que seria preferible que es liberalitzara ja l’autopista, que els valencians porten 40 anys pagant i en la qual l’empresa que la va construir ha recuperat “sobradament” el seu cost i ha obtingut “beneficis extraordinaris”. Albiol ha lamentat el “greuge comparatiu” dels valencians respecte a altres territoris, que tenen autovies similars però gratuïtes, i ha considerat que el PP ha demanat en les Corts el rescat i la liberalització mentre governaven els socialistes sols “com a forma de confrontar”.

A l’inici de la comissió, el diputat del PP David Serra ha demanat que es retiraren del diari de sessions de la reunió anterior unes paraules del grup socialista en les quals afirmava que a l’Estat espanyol i al País Valencià governa “l’extrema dreta”, en considerar que “atempten al decor” del grup popular. El socialista Francesc Signes ha ratificat les afirmacions i ha considerat que, en tot cas, la rectificació hauria d’haver-se demanat el dia en què es van dir, per la qual cosa no es modificarà el diari de sessions.

Comparteix

Icona de pantalla completa