Arranca un segell per afavorir la compra de productes d'ací

L'empresari tèxtil vol mobilitzar empreses i consumidors per acabar amb l'explotació i crear treball respectable
28 abril 2016 01:00h
ARAMULTIMÈDIA / Alcoi

David Llopis, empresari tèxtil alcoià, vol acabar amb les importacions a l’Estat espanyol. Coneix perfectament el tèxtil, però vol que aquesta cultura s'expandisca també a altres sectors. "El 99% de la roba que portem són importacions", exposa Llopis. La web creandotrabajodigno.com, creada per aquest alcoià, pretén que empreses i consumidors s'unisquen per acabar amb l'explotació infantil i juvenil, i també crear treball digne. Ho fa per "supervivència pròpia" i per assegurar "el futur de les nostres famílies". La manera d'unir-se a aquest moviment és, simplement, seguint el seu compte de Twitter o donar un ‘M'agrada’ a la seua pàgina de Facebook.

Els productes ‘Made in Spain’ tenen el mateix preu que un importat. Aquest és un dels motius pels quals l'alcoià David Llopis creu que és possible canviar el model actual. Tot passa perquè les empreses fabriquen els seus propis productes, però també els consumidors interioritzen aquesta cultura.

Per distingir els productes espanyols dels importats, s'han creat dos logos per, com podeu veure a la imatge de la notícia. David Llopis afirma que "si compres productes locals amb un consum responsable de productes fabricats a Espanya, estàs col·laborant a reduir l'explotació en el treball, així com l'explotació infantil a escala internacional, i col·laborant a crear llocs de treball dignes a Espanya".
 
next