Diari La Veu del País Valencià
Presó per a 2 exdirectius de Terra Mítica i 20 empresaris per una trama de factures falses
ACN / València

La secció cinquena de l’Audiència de València ha condemnat l’excap de contractació de Terra Mítica, Justo Valverde -que en el moments dels fets era cunyat de l’expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana- així com l’exdirector tècnic, Antonio Rincón, a cinc anys i 10 mesos de presó per delictes d’estafa a través de factures falses durant la construcció del parc.

La sentència condemna 20 empresaris més a penes de presó que van dels 4 als 47 anys per diversos delictes contra Hisenda Pública, estafa i falsedat. Les principals condemnes són per a dos contractistes i subcontractistes del parc, amb 40 anys de presó. L’empresari Vicente Conesa, principal contractista, ha estat condemnat amb més de 23 anys de presó. L’Audiència imposa multes als condemnats de més de 71 milions d’euros. La sentència s’ha llegit aquest dimecres de manera pública a la Ciutat de la Justícia de València i ha hagut de ser suspesa uns minuts a causa de la indisposició d’un dels acusats.

L’Audiència de València va iniciar, el març del 2015, la vista oral del conegut com a cas Terra Mítica amb exdirectius del parc i empresaris acusats de delictes contra la Hisenda Pública, estafa i falsificació de documents.

La causa arranca l’any 2005 en el marc de la investigació oberta per la Fiscalia arran d’una denúncia de l’Agència Tributària contra una vintena d’empreses entre les quals hi havia Terra Mítica. Se’ls acusava d’haver defraudat l’impost de societats i l’IVA dels exercicis 2000 i 2001 falsificant factures per serveis que mai no es van prestar. El frau ascendeix a 4,4 milions d’euros en tan sols dos anys.

La causa s’integra de 97 toms, al voltant de 40.000 folis, 17 caixes addicionals de documentació procedent d’Hisenda i la informació recollida en desenes de suports digitals.

Comparteix

Icona de pantalla completa