Diari La Veu del País Valencià
Morera apel·la al 9 d’Octubre del 77 i Estellés en el discurs del 25 d’Abril
RedactaVeu / València

“Benvinguts siguen a la casa de la representació del poble valencià, al Palau dels Borja”, ha començat dient el president de les Corts Valencianes, Enric Morera en el marc del seu discurs institucional.

Morera ha tingut paraules de suport per al cònsol d’Equador, per a seguidament introduir-se en el record de la historia: “Hui fa 309 anys que es va escriure una de les pàgines més negres de la història del poble valencià”, un esment clar a la batalla d’Almansa.

Morera ha emprat l’estatut per relligar amb el vers d’Estellés: “Assumiràs la veu d’un poble, i serà la veu del teu poble, i seràs, per sempre, poble”, ha recitat Morera, per afegir que “és la nostra responsabilitat des d’aquesta cambra, però també des de la resta d’institucions i societat civil dignificar la política i sobretot defensar el nostre Estatut d’Autonomia”. Tanmateix Morera ha seguit explicant que “hem de recuperar l’esperit de la manifestació del 9 d’octubre de 1977, en la qual totes les forces polítiques i socials, totes, reclamàvem un estatut d’autonomia el més ampli possible”, a més a més això passa per “procurar la recuperació dels continguts corresponents dels Furs de l’històric Regne de València”, contemplats en l’Estatut.

El president de les Corts també ha tingut paraules per als refugiats, per a recordar Guillem Agulló a través de les paraules d’agraïment dels seus pares, “intentar normalitzar el nostre país no s’aconseguirà sense justícia i reparació a aquells que han sigut víctimes de delictes d’odi”, ha pronunciat Morera.

Podeu llegir el discurs complet en el document adjunt d’aquesta notícia

Comparteix

Icona de pantalla completa