Diari La Veu del País Valencià
La CUP a Sueca: “Hem de ser al PV perquè els PPCC són el nostre projecte polític”
Jose Soler /ACN / Sueca

Els manifestants s’han concentrat al passeig de l’estació des d’on ha eixit una manifestació que ha recorregut els carrers de la ciutat. En declaracions a l’ACN, la portaveu al Parlament Anna Gabriel ha explicat moments abans de la marxa que tot i “la bona notícia” del canvi polític al País Valencià la CUP no es conforma amb “mers canvis” i alternança de representants polítics si impliquen renúncies.

En aquest sentit, ha assenyalat que no parlar de Països Catalans, no defensar amb valentia la llengua i la cultura i no traslladar el canvi al dia a dia del carrer el canvi són renúncies i que la CUP no entén la política del pacte “entès de la manera que s’ha gestat a la cultura política de l’Estat espanyol”.

“Hem de ser al País Valencià perquè els Països Catalans són el nostre projecte polític i perquè no es trenca definitivament amb el règim del 78 si no es trenca definitivament amb el mapa de l’estat de les autonomies. No acabem d’entendre com la independència es pot deslligar del país sencer, malgrat que la dinàmica sigui diferent al Principat”, ha assenyalat Gabriel.

Després de l’acte a Sueca, la CUP ha participat en un dinar de germanor a la plaça del Pilar de València, previ a la manifestació de la vesprada. L’esquerra independentista es tornarà a manifestat als carrers de València, sota el lema ‘País Valencià, Països Catalans. Ni pactes ni renúncies’.

En acabar la manifestació, se celebrarà un acte polític, davant de la plaça de Bous de València, amb la participació de les organitzacions de l’esquerra Independentista i de diverses lluites del País Valencià. Aquest acte comptarà amb les actuacions musicals de Feliu Ventura, Xavi Sarrià, El Diluvi, entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa