Diari La Veu del País Valencià
El brigadista Josep Almudever és homenatjat a Alginet
RedactaVeu / Alginet

Durant la visita, organitzada per les professores Carme Llanes i Gloria Precioso del Departament de Geografia – Història de l’IES Hort de Feliu, Josep Almudever va ser rebut, en primer lloc, al saló de plens de l’Ajuntament per l’alcalde del municipi i part de la corporació local, que departiren durant uns minuts amb el veterà brigadista.

Posteriorment, visitant i autoritats es traslladaren, el passat dimecres, a un replet saló d’actes de la Casa de la Cultura, on esperaven al brigadista els alumnes del curs de segon de Batxillerat de l’institut de la localitat, a més d’un nombrós públic.
Una presentació per part de l’historiador Antoni Simó va obrir l’acte i va donar pas a les intervencions que Josep Almudever va realitzar rememorant el seu intens periple vital. Les paraules de Josep recordaren a l’auditori el seu ingrés en les Brigades Internacionals, la dolenta actuació dels països del pacte de no intervenció que trairen la Segona República, l’evacuació de dos milers de brigadistes cap a Barcelona des de les localitats valencianes de la Pobla Llarga i Castelló de la Ribera o el final de la guerra al port d’Alacant, entre altres situacions i anècdotes personals.

La sessió finalitzà amb la signatura, per part de Josep Almudever, d’exemplars del llibre del qual es autor, El pacto de la no intervención. Pobre República, treball que recull les seues memòries, que va ser publicat en novembre de 2014 per l’Agrupació d’Estudis Locals El Castell d’Alcàsser i del qual acaba de fer-se una segona edició.

Comparteix

Icona de pantalla completa