Diari La Veu del País Valencià
Les Corts Valencianes celebren amb arrels, música i història la diada del 25 d’Abril

RedactaVeu / València.

El 25 d’Abril, Dia de les Corts Valencianes, és una data assenyalada al calendari valencià pel seu contingut històric –la Batalla d’Almansa- i ara també pel seu contingut institucional, per ser el dia del Parlament valencià. Per això, les Corts han programat una sèrie d’actes els dies 22, 24, 25 i 30 d’abril, com també una exposició oberta al públic que es podrà visitar des del mateix dia 25 d’abril fins al 24 de maig. Poden consultar tot el seguit d’activitats que la institució ha programat per celebrar i commemorar aquestes dates.

No obstant això, hi ha tres fites destacables, com ara bé la presentació divendres 22 de les darreres publicacions de l’Institut Internacional d’Estudis Borgians, el Diplomatari Borja, 5: Archivio di Stato de Roma: Documents dels protocols de Camillo Beneimbene (1479-1505). Edició d’Ivan Parisi i coordinació de Maria Toldrà; i El poder i la profecia: De la teoria a la pràctica borgiana, de Joan Requesens i Piquer.

Diumenge serà l’hora de rememorar les arrels amb la desfilada amb la representació de les danses de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, Patrimoni Immaterial de la Humanitat que tindrà lloc a les 12 hores, des de la plaça de la Mare de Déu fins al Palau dels Borja.

El director valencià Francsico Valero-Terribas. Foto: María Diez.

Mentre que dilluns serà la música, com a manifestació característica valenciana qui cobrarà preeminència de vesprada després de commemorar de matí el 25 d’Abril, Dia de les Corts Valencianes, on es lliurarà l’Alta Distinció Parlamentària de les Corts “Francesc de Vinatea” a la Comissió d’Experts per analitzar els problemes financers de la Generalitat Valenciana, grup de treball format per Francisco Pérez García, Rafael Beneyto Cabanes, José Antonio Pérez García, José Ismael Fernández Guerrero, Vicent Peiró Ibáñez i Vicent Cucarella Tormo.

A les 19.30 h, tindrà lloc el Concert de l’Orquestra de València a la Llotja de la Seda, amb direcció del valencià Francisco Valero-Terribas que interpretaran l’obertura de l’òpera Una cosa rara del valencià Vicent Martín i Soler i Aquarel·les Valencianes del també valencià Eduardo López-Chávarri, per concloure el concert institucional s’interpretarà una obra de repertori, la Simfonia núm. 1, op. 21, Do major de Ludwig van Beethoven. L’entrada és lliure, amb l’aforament limitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa