Compromís proposa plantar una Falla en el centre de Brussel·les

L’eurodiputat Jordi Sebastià, dins dels punts de promoció a la capital belga de la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, ha proposat a les autoritats locals la possibilitat de plantar una Falla al centre de la Grand Place
19 abril 2016 01:00h
RedactaVeu / Brussel·les 

L'eurodiputat Jordi Sebastià i la directora general de Relacions amb la UE, Regina Laguna, han mantingut una reunió amb la responsable de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Brussel·les, Ruth Briz, per a presentar al consistori les Falles de València, les quals en 2016 aspiren a convertir-se en Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. En la carpeta Sebastià ha proposat, a iniciativa de Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva i portaveu de l’Ajuntament de València, la possibilitat de realitzar una plantà en el centre de la capital comunitària, acompanyada d'una mostra de la gastronomia valenciana, cercaviles i música de les nostres bandes.

“L'objectiu, en aquest cas, és doble. D'una banda es vol sumar un suport important per a promocionar la candidatura valenciana en la capital d'Europa, mentre que, d'altra banda, es vol allargar la mà al poble de Brussel·les amb un acte cultural i festiu que servisca per a recuperar l'esperit multicultural i alegre que sempre ha caracteritzat Brussel·les, apagat pels llastimosos atemptats de fa unes setmanes”, explica la formació nacionalista.

“Ens trobem davant una oportunitat de normalitzar la situació de Brussel·les, una població que segueix colpejada després dels atemptats. Igualment, és un suport estratègic i seria una estampa meravellosa poder tenir un monument faller en una plaça Patrimoni de la Humanitat com la Grand Plau de Brussel·les”, ha afirmat Jordi Sebastià.

Una vegada establit el primer contacte, ara són les administracions municipals les que han de començar les negociacions per a escollir la forma més adequada de promoció de les Falles. “De fet –apunten les fonts esmentades-, l'Ajuntament de València està fent una intensa campanya per promocionar la candidatura valenciana” per a convertir-se en Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, la qual presentarà els resultats al novembre d'enguany.
 
La Veu del País Valencià
next