Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Xàtiva torna a assumir, després de 20 anys, l’Homenatge als Maulets
RedactaVeu / Xàtiva

Aquest dissabte 23 d’abril, a partir de les 11h, tindrà lloc l’Homenatge als Maulets. Després de dues dècades, l’Ajuntament recuperarà la seua presència institucional en aquest acte de record dels esdeveniments històrics vinculats a l’efemèride del 25 d’abril de 1707, data de la batalla d’Almansa.

El regidor de Cultura de Xàtiva, Jordi Estellés, ha destacat que es tracta d’una data “crucial” per a la història de Xàtiva i ha explicat, durant l’acte de presentació celebrat aquest dilluns, que a l’inici del període democràtic, “un ajuntament encapçalat per Manolo Casesnoves va instaurar la commemoració i va erigir l’humil pedra que configura el monument. Però després, durant els últims 20 anys, l’Ajuntament havia descuidat aquest acte i va ser la societat civil la que va fer que es mantinguera”.

Dansada i teatralització de la batalla d’Almansa

A les 11h, des de la plaça de la Trinitat, eixirà la tradicional dansada a càrrec de l’Escola de Dances, encapçalada pels Micalets. La comitiva recorrerà el carrer Montcada fins arribar a l’emplaçament del monument als maulets, a la plaça de Sant Francesc. Hi haurà una teatralització sobre la batalla d’Almansa i, a continuació, l’acte protocol·lari amb participació de l’alcalde Roger Cerdà.

L’organització ha editat un díptic explicatiu que conté notes històriques “per tal d’ajudar a la divulgació del sentit i de la importància d’aquesta commemoració anual”, segons fonts de l’organització.

Actuacions de Pep Gimeno Botifarra, Pau Cháfer i Rosa Barberá

L’acte contindrà una segona part de caire més lúdic i festiu amb l’actuació de Pep Gimeno Botifarra i Rosa Barberà. El músic xativí Pau Cháfer també actuarà en l’acte d’Homenatge als Maulets. Concretament, farà l’acompanyament de piano de l’actuació de Pep Gimeno Botifarra. El periodista Kike Roselló serà el conductor de la cerimònia.

“Havia arribat el moment que l’Ajuntament recuperara l’homenatge”

En l’acte de presentació de l’Homenatge als Maulets també participaren, a més del regidor de Cultura, el coordinador de l’acte, Toni Martínez, i Ferran Minguet, secretari del Consell de la Joventut, en representació de les entitats col·laboradores. Segons explicaren, el passat mes de maig, es reuniren totes les entitats que han organitzat aquest acte i conclogueren que “havia arribat el moment que l’Ajuntament recuperara la seua presència institucional en l’acte amb la participació activa dels col·lectius. La proposta va ser ben acollida pel regidor i els implicats ens posàrem a treballar per dur-la a terme”.

Comparteix

Icona de pantalla completa