Diari La Veu del País Valencià
‘El PP de Moncofa oculta intencionadament a Educació les deficiències de l’Avel·lí Corma’
RedactaVeu / Moncofa

Compromís per Moncofa ha acusat al PP local “d’absoluta indecència política i desídia en matèria educativa”. L’ha acusat “no només de connivència, al costat de tot el PP amb la suposada trama de Ciegsa, sinó d’actuar amb traïdoria i contra els escolars en negar-se a remetre a la Conselleria d’Educació, fins en dues ocasions, el llistat de deficiències de l’Avel•lí Corma perquè es pogués iniciar la tramitació de les millores”. Així ho ha manifestat el portaveu de Compromís a Moncofa, Joan Baptista Vilar, qui ha constatat documentalment que “l’Ajuntament del PP, els seus edils, van cometre una omissió irresponsable de les seues obligacions al no contestar a la petició de la Conselleria, i en eludir comunicar al departament del conseller Marzà els enormes desperfectes que pateix el centre”.

Vilar detalla que l’1 de desembre de 2015 es va rebre a l’Ajuntament una carta de la Generalitat datada uns dies abans, remesa a l’alcalde i signada pel secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, en la qual, literalment s’instava al Consistori a “sol·licitar per mitjà del present escrit a aquesta corporació local un llistat de les actuacions que en el vostre municipi es consideren prioritàries quant a construcció, ampliació o rehabilitació a gran escala de les infraestructures educatives ja existents”.

Segons Vilar, “el PP va eludir contestar, i amb aquesta decisió el PP només tractava de tapar l’estafa de Ciegsa, que va suposar per al municipi un sobrecost d’un milió d’euros i que a més, a causa dels desperfectes, ha condemnat els escolars a aules amb goteres, amb aigua en les pissarres, amb patis inundats…”. Per al portaveu de Compromís “es tracta d’una irresponsabilitat màxima, perquè la decisió del PP retarda qualsevol actuació de millora per al nostre municipi i per als nostres escolars”.

De fet, davant la nul·la contestació a l’escrit de Conselleria, des del departament del conseller Marzà es va remetre una setmana després, el 9 de desembre, un correu electrònic sota el títol ‘Llistat d’Infraestructures educatives’ en el qual es requeria de nou a l’Ajuntament que facilitara el llistat d’actuacions pendents, recordant que el termini per a les sol·licituds acabava el dia 18. “No obstant això, el PP es va negar de nou a contestar”.

Per aquest motiu, des de Compromís han anunciat que “prendrem mesures polítiques en els propers dies i exigim al PP que done la cara, perquè fer política amb els escolars i impedir que tinguen un col·legi en condicions és absolutament inacceptable”.

Per la seua banda, la diputada autonòmica de Compromís, Mònica Àlvaro, ha anunciat que “sol·licitarà en les Corts documentació sobre quins municipis han informat a la Conselleria sobre les seues deficiències per determinar si el cas de Moncofa ha estat aïllat o si, per contra, es tracta d’una estratègia general del PP que, a costa de la qualitat dels alumnes, està intentant torpedejar les millores educatives que vol impulsar el Consell”.

Comparteix

Icona de pantalla completa