Diari La Veu del País Valencià
La immigració i l’amor turmentós al Teatre Principal amb ‘Panorama des del pont’
RedactaVeu / València

El Teatre Principal acull la representació de Panorama des del pont, el drama d’Arthur Miller que, malgrat els canvis temporals, sembla un macabre déjà vu, només afectat pels canvis de context geogràfic o, vist des d’altra perspectiva, per un moviment del focus migratori. Miller retracta la migració i les dificultats d’haver-hi de marxar i d’haver-hi arribat, però hi afegeix al drama social el component sexual: l’atracció i el desig prohibit.

El drama ens situa en l’any 1955, deu anys després del desenllaç de la Segona Guerra Mundial. Llavors, la immigració il·legal és una realitat generalitzada als Estats Units. L’obra teatral (A View from the Bridge) va ser estrenada el 29 de setembre de 1955 al Coronet Theatre de Broadway i va ser interpretada per Van Heflin, Ann Driscoll i J. Carrol Naish. Amb els suburbis portuaris de la Nova York dels anys cinquanta del segle passat com a teló de fons, Arthur Miller aborda el drama de la immigració il·legal i les tensions socials existents a l’època.

Des del 20 d’abril al 24 del mateix mes, i després d’haver estat representada al Teatre Romea, el Teatre Principal acull la coproducció del Teatre Romea i LG Théâtre, amb la direcció del francès Georges Lavaudant.

L’actor català Eduard Fernández interpretarà Eddie Carbone, un honrat treballador d’origen italià que viu obsedit per la passió devastadora que sent per la seua neboda, a la qual van recollir ell i la seua esposa quan va quedar òrfena. Una situació insostenible que el superarà i el durà a trair la família i a trencar la llei de silenci establerta entre els treballadors, majoritàriament immigrants, del port de Nova York.

Completen el repartiment Jordi Martínez com a Alfieri, Mercè Pons com a Beatrice, Marina Salas com a Catherine, Bernat Quitanta com a Rodolfo, Pep Ambròs com a Marco, Sergi Vallès com a Mike i Rafa Cruz com a Toni Berelly, Louis i un oficial.

Comparteix

Icona de pantalla completa