Per Tot Sant CugatAMIC.

Veure bé sense necessitat de portar posades tot el dia lents de contacte o ulleres i sense tenir tampoc perquè operar-se ja és possible per aquells que pateixen miopia, hipermetropia o astigmatisme. La resposta està en la ortoqueratologia, també coneguda com “orto k”, una tècnica que consisteix en què el pacient es col·loqui unes lents rígides a la nit, se les tregui pel matí, i abasti un 100% de visió durant el dia.

“El que s’aconsegueix amb aquestes lents és modelar la curvatura de la còrnia del pacient per corregir el defecte visual que pateix. És suficient amb unes sis hores perquè l’efecte de les lents sigui total”, afirma el secretari del Col·legi Nacional d’Òptics Optometristes. “Poden portar aquestes lents persones amb una miopia de fins a 7 diòptries, hipermètrops fins 3,50 diòptries i pacients amb un màxim de 2 diòptries d’astigmatisme”.

L’ortoqueratologia està especialment indicada per a pacients amb l’anomenat “ull sec” o per a persones que per diversos motius no poden operar-se de la vista, així com per aquells que per estètica i comoditat prefereixen no portar ulleres ni les lents de contacte durant el dia. A més, té l’avantatge que és una tècnica totalment inòqua i reversible.

FONT: TusMedios.es

Comparteix

Icona de pantalla completa