Diari La Veu del País Valencià
Delegació de Govern amenaça els ajuntaments que tenen la bandera republicana

Europa Press / València

El delegat de Govern, Juan Carlos Moragues, ha assegurat que les accions de l’Ajuntament de València —que ha penjat una pancarta amb un dibuix de la Senyera al costat de la bandera republicana per a “celebrar” el 80 aniversari de la República– i altres consistoris són “una provocació” i considera que es “fomenta la polèmica de divisió, i confrontació, obri velles ferides i fantasmes i és una demostració més del sectarisme amb el qual governen alguns dirigents polítics”.

“L’exhibició és contrària a la Constitució i a la Llei i és una falta de respecte a la simbologia constitucional”, ha dit, i ha afegit que, per aquest motiu, la Delegació “que vetlla pel compliment ha enviat un requeriment als ajuntaments perquè complisquen la llei i retiren la bandera republicana”.

Moragues ha demanat als representants polítics “que advoquen per la neutralitat política ja que governen per a tots”. La Delegació del Govern ha recordat que la Constitució en el seu article 1.3 estableix que la forma política de l’Estat espanyol és la monarquia parlamentària” i en l’article 4.1 es fixen els colors de la bandera espanyola.

Comparteix

Icona de pantalla completa