Diari La Veu del País Valencià
Barberá reconeix una reunió amb Urdangarin i el seu soci Diego Torres
RedactaVeu / ACN / Palma

L’exalcaldessa de València i senadora del PP Rita Barberá ha reconegut aquest dimarts que va rebre al seu despatx l’exduc de Palma Iñaki Urdangarin i el seu soci Diego Torres, que la van informar de la possibilitat d’organitzar la València Summit. Barberá ha declarat com a testimoni al judici del ‘cas Nóos’, que se celebra a Palma i, a preguntes del fiscal Pedro Horrach, s’ha desvinculat de les negociacions, assenyalant que la seua responsabilitat va finalitzar després d’aquesta reunió:“Mai he donat instrucció ni ordre ni recomanació ni he signat…”, ha assegurat, indicant que la seua participació és “col·lateral”.

Barberá ha explicat que va ser l’expresident del Comitè Olímpic Internacional, José Antonio Samaranch, qui li va suggerir la possibilitat que València aprofités la celebració de la Copa de l’Amèrica per organitzar també unes cimeres sobre esvaniments esportius. Segons ha declarat l’exalcaldessa, Samaranch li va dir que Urdangarin seria la persona adequada per dur experts internacionals a la cimera. Barberá també ha remarcat que una de les coses que li varen semblar rellevants a la reunió és que Urdangarin i Torres van presentar Nóos com una entitat sense ànim de lucre.

Amb tot, ha dit que no va comprovar si era una entitat sense ànim de lucre perquè “no era la meua missió”. La senadora ha indicat que després de la reunió amb Urdangarin i Torres, que es va produir l’any 2004, els va remetre a la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) i a la fundació Turisme València perquè presentaren allà el seu projecte. “A partir d’aquell moment acaba la meua preocupació i ocupació en la València Summit”, ha defensat Barberá, indicant que en aquella reunió només es va parlar d’idees i “coses genèriques” però no del projecte en concret ni del preu.

L’Institut Nóos va rebre 3’1 milions d’euros per organitzar les tres cimeres València Summit entre els anys 2004 i 2006, amb convenis amb CACSA i la fundació Turisme València.

L’exalcaldessa ha remarcat la naturalesa privada d’aquesta fundació, i que l’Ajuntament de València tenia un 32% de participació. Així mateix, ha desvinculat l’organització de la València Summit.

Barberá ha indicat que Urdangarin li generava confiança perquè havia aconseguit dues medalles olímpiques, era el vicepresident del Comitè Olímpic Espanyol i estava molt ben relacionat.

L’actual senadora ha dit que mai es va reunir amb l’expresident Camps per comentar aquest projecte però que sí li va dir en una reunió informal que Urdangarin l’havia informat sobre la possibilitat de la València Summit.

“M’agradaria molt que em cregueren que en el moment que finalitza la reunió en el despatx amb Urdangarin i Torres acaba la meua ocupació i preocupació sobre la València Summit”, ha dit Barberá.

A preguntes de l’acusació de Manos Limpias, l’advocada Virginia López, la senadora ha negat així mateix una reunió a La Zarzuela amb Camps, Urdangarin i Torres. “He estat moltes vegades a La Zarzuela però mai he estat amb ells”’, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa