Diari La Veu del País Valencià
El valencià Álvaro José Ruiz en l’elit de la fotografia internacional

Pino Díaz / l’Alcúdia.

Van ser dos dies d’autèntica bogeria. diumenge s’entregaven els premis de la FEP (la Federació Europea de Fotògrafs) i, l’endemà, els de la WCP (Copa del Món de Fotografia). Dues de les cites anuals més prestigioses en l’àmbit de la fotografia.

Als Premis Fotògraf Europeu de l’Any, Àlvaro va presentar tres obres en la categoria d’Il·lustració-Creació Digital. La suma de punts de les tres li va donar el segon premi de la categoria, la Càmera de Plata, un guardó que pocs fotògrafs poden lluir al seu palmarès.

L’endemà, dilluns, i també organitzat per l’Associació de Fotògrafs Portuguesos, Appimagem, tenia lloc l’entrega de premis de la Word Photographic Cup en el transcurs d’un sopar multitudinari.

A la WPC només es pot accedir a través de complexes fases de selecció que comencen en el país de cadascun dels participants. Ací, a Espanya, és la FEPFI la que s’encarrega de fer la primera selecció, que es presenta, després, a la WPC.

L’equip representant del nostre país, al qual alguns han anomenat “La Roja“ de la fotografia, era, en principi, de 18 fotògrafs, però, a poc a poc i després de diverses fases, es va quedar en, només, 4 finalistes, dos d’ells valencians i els altres dos asturians, els noms dels quals es van donar a conèixer el mes de gener en l’Imaging EEUU.

En la categoria de Retrat, Vicente Esteban, d’Elda; en Il·lustració-Creació Digital, l’alcudià Álvaro José Riuz i Jesús Manuel de Dios, de Gijón, i en la categoría de Reportatge-Fotoperiodisme, Yerai Menéndez, també de Gijón.

Entre els quatre han aconseguit un total de 32 punts, que li han valgut a Espanya per a aconseguir el quart lloc de la competició mundial. Per davant d’ells, Portugal amb 55 punts, Rússia amb 46 i Eslovàquia amb 34.

Comparteix

Icona de pantalla completa