Diari La Veu del País Valencià
Un escrit anònim denuncia un suposat ‘espoli’ del matrimoni Ciscar i Blasco en l’IVAM
Europa press / València

Una persona anònima va dirigir a la Fiscalia Anticorrupció de València un escrit en el qual denunciava suposades irregularitats i “espoli” de l’exdirectora del Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) Consuelo Ciscar i del seu marit, l’exconseller de Solidaritat Rafael Blasco, actualment a la presó per frau en les ajudes a cooperació, i instava a investigar “l’inventari de quadres i obres d’art de l’IVAM, les compres i els regals”.

L’escrit, amb segell de recepció de 20 de març de 2015, s’inclou en el sumari, al qual ha tingut accés Europa Press, de la causa que investiga presumptes delictes de prevaricació, falsedat i malversació en la gestió de Consuelo Ciscar al capdavant del museu.

S’hi estan investigats, a més de la mateixa exdirectora, els qui foren sotsdirectors d’Administració i Finances del centre d’art, Juan Carlos Lledó; de Gestió Interna, Juan Bría; de Publicacions, Norberto Martínez; i tècnic Artística, Raquel Gutiérrez, així com un empresari, l’administrador de Valsatrans i Logística de l’Art, Enrique Martínez..

La persona que remet la carta demanava al fiscal que entenguera que feia la denúncia “des de l’anonimat” i afirmava que havia pogut estar prop dels qui fins ara eren “poderosos”, almenys en “desvergonya i cobdícia”.

En l’escrit, el denunciant asseverava que el matrimoni format per Ciscar i Blasco posseeix “una de les majors fortunes de València en obres d’art, robades de l’IVAM i regalades pels diferents autors a canvi de promoció, exposicions i gires per tot el món a costa de fons públics”.

Arribava a dir que “fins i tot empleats de l’IVAM comenten que hi havia vegades que sense ‘tallar-se un pèl’ eixien per la porta amb algun quadre” i afegia que “havia pogut veure personalment un soterrani en una de les propietats de la parella habilitat per a albergar obres d’art”.

També es referia a Enrique Martínez, un altre dels investigats en la causa que instrueix el jutjat número 21 de València, i “animava a comprovar que s’inflaven factures peritant els costos de les exposicions i els trasllats del centre d’art”.

Comparteix

Icona de pantalla completa