Diari La Veu del País Valencià
El sector audiovisual considera el Pla Estratègic cultural ‘positiu’, però ‘difús’
Sixto Ferrero / València

Al llarg de quatre articles hem volgut aplicar una avaluació prèvia al Pla Estratègic Cultural Valencià, el qual fou presentat fa poc més d’una setmana i que d’acord a les declaracions de diferents presidents o portaveus de federacions, associacions i col·lectius s’ha pogut palesar un fet irrefutable, l’acceptació que el susdit pla siga una realitat. Això demostra entre altres coses que la inversió en temps i diners de l’administració en fer plausible, almenys per escrit, aquest Pla Estratègic era una acció demandada amplament pel sector cultural valencià en la seua majoria.

D’altra banda, han evidenciat un altre fet com és el grau de cohesió, homogeneïtat o fins i tot de lobby que els diferents sectors culturals tenen. És a dir, es veu clarament quins sectors són uniformes i estan en certa manera agermanats i quins, tot i les reclamacions lícites, són dispersos en els interessos generals dels seus sectors específics.

Per tancar aquest procés que entraria ara en una fase d’avaluació contínua, seguint així un paral·lelisme metodològic educatiu, hem portat les declaracions de Joan Durà, secretari d’organització d’ATRAU i membre de l’equip de coordinació de la MESAV, una mena de plataforma del sector audiovisual que combrega al seu recer la majoria de col·lectius i associacions del sector (poden consultar aquesta informació clicant sobre l’enllaç).

Així, Durà ens explica que “considerem que és positiu” aquest Pla Estratègic, però, afegeix, “és una cosa molt difusa encara”, per això, la MESAV “espera fer una valoració mes profunda quan tinguem els plans que ens atenyen més especificats”. En eixe sentit, explica que tenen prevista una reunió amb el responsable. Hem de tindre en compte que quan recollíem aquestes valoracions encara no coneixíem públicament el nom d’Abel Guarinos com a director de l’Institut Valencià de Cultura (anteriorment CulturArts), i aleshores, afegeix Durà, “farem entrega de les necessitats des del punt de vista de la MESAV”, tot i que reconeix que abans però “ja els havíem fet arribar el nostre pla” respectiu del sector audiovisual.

Ara per ara confirma Joan Durà, “el sector té problemes de temps perquè tot gira al voltant de la futura RTVV”, encara que a banda de la televisió pública, entenen des de MESAV que “el Pla és viable, però anem malament de temps per entregar, per exemple, projectes de ficció per a una futura RTVV que es puga posar en marxa en l’octubre, com han anunciat. Potser els projectes de documentals sí poden arribar a temps, però els companys que treballen amb ficció no podran arribar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa