Diari La Veu del País Valencià
A Ondara aquest dissabte es parlarà sobre la necessitat de les Comarques Centrals

RedactaVeu / Ondara.

L‘Ajuntament d’Ondara ha organitzat per a aquest dissabte, 9 d’abril, a les 18 h, la trobada – conferència “Per a què les comarques centrals?”. L’acte l’introduirà Vicent Ortuño Ginestar, geògraf, que parlarà sobre la divisió comarcal, i sobre el tema central de la reunió ho farà Néstor Novell, economista, i un dels màxims impulsors de les Comarques Centrals i amb nombroses publicacions sobre aquesta qüestió. A continuació s’obrirà un debat. La conferència tindrà lloc a la Casa de Cultura d’Ondara (o a l’Auditori segons les confirmacions que puguen haver).

L’alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, ha manifestat que “des de les passades eleccions municipals i autonòmiques, i com a conseqüència del canvi experimentat en les nostres institucions, s’ha recuperat un tema que va tenir una certa importància fa uns anys i que els darrers havia estat soterrat, i és el tema de les Comarques Centrals i l’anàlisi territorial”.

Des del consistori consideren aquest un tema important i és per això que han considerat oportú portar experts en el tema per “informar-nos millor sobre eixe tema i no parlar d’oïda”. Serrano afegeix que “als responsables polítics ens cal saber sobre les repercussions i motius de defensar una possible divisió territorial o una altra”.

El tema “entra dins d’un projecte més ampli d’oferir conferències per a promoure el coneixement i el debat sobre temes d’àmbit territorial que tant ens afecten i sembla que la gent no té massa clars”. Des de l’Alcaldia s’afegeix que “ara estem en contacte per a dur Josep Vicent Boira per tal que ens explique la importància i transcendència per a nosaltres del corredor mediterrani i el seu enllaç europeu; també una altra sobre infraestructures, etc.”. Les conferències van dirigides a tothom, però preferentment a alcaldes i regidors.

Comparteix

Icona de pantalla completa