Diari La Veu del País Valencià
‘La Romeria de la Santa Faç representa l’autenticitat del poble valencià’
RedactaVeu / Alacant

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que espera que, per a la Romeria del pròxim any, la totalitat del conjunt arquitectònic del Monestir de la Santa Faç d’Alacant gaudisca de la protecció com a Bé d’Interès Cultural (BIC), tal com ha sol·licitat l’Ajuntament de la localitat alacantina.

El cap de l’executiu valencià ha afirmat que ha comprovat com “hi ha més coses que ens uneixen que ens separen i la Santa Faç és una d’elles”, ja que, segons ha dit, “forma part de la nostra autenticitat i, més enllà de la qüestió religiosa, hi ha una qüestió d’identitat i de sentiment”.

Puig, que aquest dijous ha recorregut per primera vegada el camí fins al monestir com a president de la Generalitat, ha reconegut que aquesta vegada ho ha fet, si cap, “amb major responsabilitat i sentiment”. “Represente el poble valencià que hui ha fet un reconeixement públic a la ciutat d’Alacant i als alacantins”, ha dit.

‘Cal promoure festes com la Romeria des del punt de vista turístic”

Durant la seua participació en la Romeria a la Santa Faç, Puig ha assenyalat que la seua participació en aquesta peregrinació mostra la “devoció” del Consell per aquesta festa i per la ciutat d’Alacant. Per a Puig, festes com aquesta representen “realment els grans esdeveniments” de les nostres comarques i, per açò, ha insistit en la necessitat de promocionar-los i impulsar-los des del punt de vista turístic.

“Aquesta és una comunitat que té grans atractius basats en les tradicions i en l’autenticitat del nostre poble, i hui és un dia d’alegria compartida i de convivència entre tots els alacantins i per a la resta dels valencians que tenim la sort d’estar hui ací”, ha afegit.

A més, ha explicat que ha gaudit parlant durant el recorregut amb els alacantins que l’han acompanyat “des de l’harmonia i la bona relació que ha d’imperar en un dia com aquest”.

La Romeria al monestir de la Santa Faç té més de cinc segles d’antiguitat i s’hi recorren els huit quilòmetres que uneixen la Concatedral de Sant Nicolás de Bari, punt de partida, fins a l’arribada al monestir.

Comparteix

Icona de pantalla completa