Diari La Veu del País Valencià
El 14 d’abril no onejarà la bandera republicana a l’Ajuntament d’Ontinyent

RedactaVeu / Ontinyent.

El darrer ple de l’ajuntament d’Ontinyent celebrat el 31 de març, va aprovar una moció del PSOE, amb el suport de Ciutadans i PP sobre la memòria històrica en què al tercer punt de la moció es nega la possibilitat que el 14 d’abril onege la bandera republicana a l’edifici de l’Ajuntament.

Davant aquest fet, EU i Compromís votaren en contra per disconformitat amb aquesta qüestió.

La moció fa referència a la memòria democràtica i, justament en el punt tercer, tant EUPV com Compromís reclamen que la bandera republicana puga onejar el 14 d’abril i altres qüestions però no va ser assumit pel PSOE i, en conseqüència, es posicionaren al costat del PP i Ciutadans, els quals sí que donaren suport a dita moció.

En aquest sentit la portaveu d’EUPV, Paula Garcia, va recordar que a l’anterior legislatura s’aprovaren mocions sobre la memòria històrica i que des de la seua formació “no estem disposats a oblidar les víctimes i els lluitadors de la República. No podem soterrar la memòria de les persones represaliades que lluitaren per la democràcia”.

La portaveu de Compromís, Sílvia Ureña, va afirmar que estava d’acord en la primera part de la moció, però “si es vol fer memòria històrica en abril, no podem acceptar que el 14 d’abril no onege la bandera de la República, per aixó desconfiem de la moció”. “Si elss grups municipals es tenien que ficar d’acord “mai onejaria la bandera republicana a l’ajuntament”, ha manifestat a La Veu la portaveu de Compromís.

Joan Sanchis, portaveu del PSPV, va assenyalar que la moció feia referència al Franquisme i la Guerra Civil, i que amb aquesta moció “el consens és major. La bandera repubicana pot onejar per exemple en la Casa de la Cultura, però creiem que un lloc de trobada i convivència de tots els ontinyentins, com és l’Ajuntament, estem convertint la bandera en un instrument polític”.

Per tant, sorprèn que lluny de buscar un consens amb els partits d’esquerres, el PSPV es va posar al costat dels partits de dretes amb aquesta moció de tanta sensibilitat per a l’esquerra.

Debat al ple de la moció, a partir del minut 0’53

>

Ple de l’ajuntament d’Ontinyent del 31 de març de 2016

tvdigitalontinyent

Comparteix

Icona de pantalla completa