Diari La Veu del País Valencià
El PP valencià empastifa de corrupció el Twitter

Directe.cat

El bloc especialista a detectar robots i perfils d’spam a Twitter, Botsdetwitter, ha enganxat ‘in fraganti’ 6 militants del PP de València, concretament de les joventuts Nuevas Generaciones, dels quals s’ha detectat almenys que gestionen 47 perfils falsos, alguns amb fotos de perfil robades de webs, per a retuitar-se i fer spam a la popular xarxa.

Tal com denuncia el blog Botsdetwitter, des del passat mes de novembre des de l’entorn de Noves Generacions del Partit Popular a València s’ha anat creant una extensa xarxa de comptes de perfil falsos a Twitter per tal d’influir políticament en aquesta xarxa social. Actualment, la trama de perfils detectats és de 47 comptes, suposadament gestionats per un grup de sis persones principalment totes elles militants de les Nuevas Generaciones del Partit Popular a València.

Des del web es denuncia que mitjançant els perfils personals i els 47 falsos, es feien favorits ‘fake’ i repiulades entre ells per generar soroll i notorietat d’una forma totalment induïda. Amb aquestes pràctiques es fa apologia del neoliberalisme, campanyes favorables al Partit Popular (especialment cap al president de NNGG del PPCV i diputat a les Corts valencianes, Juan Carlos Caballero Montañés) i contrària als seus adversaris (PSOE, Compromís, PODEM i Ciutadans).

Els 6

Cristian Sanchis Rubio (@SanchisRubio) (regidor), Guillem Martí Bou (@GuillemMartiBou), Klaus Ulrich Berenguer (@klaus_u_b), Enrique Celda Gallud (@kikecelda), Chema Martí (@MartiChema) i Carlos Navarro Ahicart (@cnavarroahicart) són els que pertanyen a l’entorn del Partit Popular en l’àmbit estudiantil. Són joves estudiants o acabats de graduar i tenen en comú, a més de l’amistat que els uneix, unes mateixes creences sobre economia i política que la xarxa de perfils falsos s’encarrega de promocionar amb el seu spam.

Els “sis” perfils falsos.

L’extens article demostra mitjançant captures i algoritmes, com molts dels perfils van ser creats en un mateix moment, com es fan repiulades massives entre ells, com es copien contingut i en quin període de temps tan curt ho fan. Fins i tot, han detectat que una de les fotos de perfil d’un dels comptes està extreta d’una web de publicitat, inventant-se per complet el nom, cognoms i la professió.

Podemos, també

El mateix bloc va desemmascarar una altra xarxa de perfils falsos a Twitter de Podemos, demostrant que, a la pràctica, els partits espanyols no disten tant com intenten aparentar. En aquest cas, des de la població madrilenya de Meco, un sol usuari gestionava fins a 40 comptes.

Aquesta notícia ha estat publicada per Directe.cat

Comparteix

Icona de pantalla completa