Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València estrena ‘Roxy’, la pel·lícula pòstuma de Frank Zappa
RedactaVeu / València

La Universitat de València estrena hui dimarts 5 d’abril ‘Roxy’, el documental realitzat per Frank Zappa a principis dels anys 70 amb els Mothers of Invention. La pel·lícula recull tres concerts realitzats pel músic nord-americà amb la seua banda en la mítica sala Roxy de Los Angeles entre el 8 i el 10 de desembre de 1973.

La pel·lícula s’exhibirà en versió original amb subtítols en espanyol hui dimarts 5 d’abril a les 18 hores en el Saló d’Actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Av. Blasco Ibáñez, 32). L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament.

Malgrat que Zappa va filmar les actuacions, diversos problemes tècnics van impedir que poguera sincronitzar el so i la imatge de la gravació. No va ser fins a quaranta anys més tard, al desembre de l’any passat, quan la tecnologia digital va permetre finalitzar el llargmetratge.

El film es manté inèdit en les pantalles de l’Estat i mostra Zappa amb una de les seues millors formacions exhibint el seu repertori clàssic, amb temes com Cosmik Debris, Inca Roads o I’m the Slime. L’estrena a València forma part de la campanya informativa del cineasta Alex Winter, que es troba en aquests moments preparant un documental sobre la figura del músic amb accés, per primera vegada, als centenars d’hores de material d’arxiu que Zappa guardava en el seu estudi. D’aquesta manera, València serà l’única ciutat de l’Estat que exhibirà la pel·lícula, unint-se a un circuit compost per ciutats nord-americanes, canadenques i britàniques. El calendari de projeccions es pot consultar clicant en l’enllaç.

La projecció s’uneix a la recuperació duta a terme a l’Estat de la figura de Frank Zappa, un dels músics rock més destacats del segle XX, autor de prop d’un centenar de discos i pioner en la defensa de la llibertat d’expressió davant els atacs del neoliberalisme nord-americà. Entre les accions destaquen la publicació recent de dues biografies en l’editorial Malpaso. Abans de la projecció els assistents podran conversar amb el cineasta Alex Winter, que ha organitzat l’acte juntament amb Manuel de la Fuente, professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València, amb el suport del Màster en Interculturalitat, Comunicació i Estudis Europeus i el Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació.

Comparteix

Icona de pantalla completa