Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberá assegura al jutge per escrit que no li van tornar els 1.000 euros

Europa Press / València.

Rita Barberá s’ha dirigit per escrit al jutge que investiga el cas Imelsa per a assegurar que “en cap moment” li van tornar els 1.000 euros que va donar al PP per al finançament de la campanya electoral de les eleccions municipals de 2015, diners que va aportar mitjançant un taló bancari contra el seu compte corrent.

Així mateix, assegura que, com a candidata, no va intervenir en el comitè de campanya i atribueix la decisió dels quatre assessors que es van negar a donar eixos diners al fet que, atès que eren de l’entorn de l’exvicealcalde de València, Alfonso Grau, i aquest no anava a anar en la llista electoral, ells no anaven a seguir en aquell lloc després dels comicis.

D’igual manera, creu “inaudit” que la intervenció telefònica a l’exregidora i esposa de Grau, María José Alcón, donara els seus fruits just un dia després d’acordar-se, i més tractant-se d’un “tema delictiu” en descriure en ella el mètode de blanqueig.

Així consta en l’escrit d’onze pàgines, inclosa la documentació aportada, lliurat al jutge del jutjat d’instrucció número 18 de València que investiga la peça principal del cas Imelsa i la separada derivada de l’operació Taula, centrada en esbrinar un presumpte blanqueig de capitals en el grup municipal del PP a l’Ajuntament de València.

En aquesta última part hi ha 47 persones imputades més del PP entre assessors, exassessores, edils i exregidors del grup municipal popular. El passat mes de febrer, el magistrat instructor va oferir a Barberá declarar abans de decidir si elevava al Tribunal Suprem la causa, com demanava el fiscal, encara que deia que no seria cap interrogatori.

L’exalcaldessa va acceptar l’oferiment, encara que no va aclarir de quina forma la faria. Finalment, ha optat per presentar un escrit davant el jutjat en el qual dóna la seua versió dels fets.

Comparteix

Icona de pantalla completa