Diari La Veu del País Valencià
El PP rectifica i designa per a la comissió del cas Taula l’únic regidor de València no investigat

ACN / València.

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha designat finalment el regidor Eusebio Mónzó, únic dels 10 representants que no està investigat per presumpte blanqueig de capitals, com a representant en la comissió d’investigació del cas Taula a l’Ajuntament de València.

Segons ha informat el grup municipal a través d’una nota de premsa, la designació de Félix Crespo, investigat per blanqueig, es va produir amb anterioritat al fet que el PP suspengués de manera cautelar la militància dels 9 regidors implicats.

La designació de Crespo ha estat anunciada aquest divendres pel segon tinent d’alcalde, Jordi Peris, després de la Junta de Govern Local. Posteriorment, el grup municipal ha emès una nota de premsa aclarint que serà Eusebio Monzó el representant en la comissió que investigarà les presumptes irregularitats en l’època de govern de Rita Barberá.

A la nota de premsa, el mateix Eusebio Monzó assenyala que la decisió s’adopta “perquè no quede cap dubte que el grup popular va a col·laborar amb la comissió, encara que ens semble una caça de bruixes perquè el tema que va investigar està encara ‘sub judice’”.

L’elecció de Crespo havia provocat fortes crítiques per part de la resta de partits. El segon tinent d’alcalde, Jordi Peris, ha considerat en roda de premsa una “burla” i una “indignitat política” que el PP l’haja designat. Peris ha dit que l’actitud “no contribueix en res a tractar d’esclarir els fets” i mira de deslegitimar la comissió.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres els representants designats pels grups municipals per a la comissió d’investigació de l’operació Taula, amb una peça separada que investiga el presumpte blanqueig del grup municipal del PP.

La comissió estarà integrada per Carlos Galiana (Compromís), Sandra Gómez (PSPV-PSOE), Jordi Peris (València en Comú) i Narciso Estellés (Ciutadans). Al costat d’aquests estarà Eusebio Monzó, en substitució de l’inicialment designat Félix Crespo.

La setmana vinent s’iniciaran els tràmits per a la primera reunió d’aquesta comissió, que fixarà la presidència i el calendari de treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa