Diari La Veu del País Valencià
I Jornades sobre Turisme Cultural i Patrimoni a València

RedactaVeu / València.

Fil-Per-Randa Viatges i Intersindical Cultural organitzen els dies 14, 15 i 16 d’abril aquestes jornades, que comptaran amb la participació de veus de les administracions públiques i del sector privat.

El Museu de Belles Arts de València és la seu triada per a acollir les I Jornades sobre Turisme Cultural i Patrimoni. Les jornades estan orientades tant a professionals, tècnics i gestors vinculats al món del turisme com a estudiants interessats. Ja està obert el termini d’inscripció, que pot dur-se a terme a través del web de Fil-Per-Randa Viatges.

Al llarg de tres dies d’activitat, les jornades reuniran especialistes del món acadèmic, responsables polítics municipals i autonòmics de les àrees de turisme, així com gestors turístics del món públic i privat. Entre altres actors destacats, han confirmat la participació representants de l’Agència Valenciana de Turisme, del Patronat de Turisme de València, de la UV i la UPV, així com de l’Associació Empresarial Valenciana d’Agències de Viatges.

En moltes ciutats d’Europa, l’organització controlada del turisme cultural és un dels components estratègics del model de desenvolupament, perquè permet fer rendible socialment i econòmicament una part important de les inversions públiques que s’hi realitzen.

Així mateix, cal dir que l’objectiu d’aquestes jornades és analitzar la situació actual en què es troba el sector del turisme cultural des de la perspectiva de les administracions públiques i des del sector privat. Fruit del debat, s’hi podran identificar estratègies i línies de treball a curt i mitjà termini, que ajudaran a planificar un creixement ordenat de l’afluència turística, amb el manteniment de la idiosincràsia de la ciutat, base de la política de turisme cultural.

En aquest sentit, les jornades tindran un marcat caràcter teòric i pràctic. D’una banda seran un punt de debat i d’intercanvi d’experiències entre els principals actors del món del turisme cultural valencià i, de l’altra, tindran una vessant més pràctica atés que hi haurà espai per al disseny de rutes turístiques experiencials.

Comparteix

Icona de pantalla completa