Diari La Veu del País Valencià
La GVA pledejarà amb Castella la Manxa pel transvasament Tajo-Segura

RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat després de mantenir una reunió amb la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, que la Generalitat es personarà en els procediments oberts per Castella-la Manxa.

Tal com ha explicat, s’ha plantejat a través de l’Advocacia de la Generalitat la personació en tots els procediments que es puguen obrir a iniciativa d’altres autonomies o qualsevol institució perquè, del que es tracta és “de garantir el dret al subministrament de l’aigua que garantisca el que és la nostra capacitat de producció agrària i el dret a l’aigua”. Per açò ha afirmat que “estem disposats a defensar amb total rotunditat els interessos dels regants”.

La posició de la Generalitat és de “suport als diferents sectors productius, des de la racionalitat i des de la suma de tots els recursos disponibles però també amb tota l’energia i el compromís amb els regants”, ha afegit.

El president ha reiterat que la via de la Generalitat és la de el “diàleg” i l’“eficiència” i ha recordat que “no volem cap guerra de l’aigua, el treball del Consell ha sigut cercar vies de diàleg per a beneficiar i solucionar problemes, no per a fer ‘banderies’ que acaben sent absolutament improductives”.

“La nostra via és la del diàleg, de l’eficiència, d’aprofitar tots els recursos disponibles des de la reutilització a la dessalinització però també per descomptat dels transvasaments” ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa