Diari La Veu del País Valencià
El València acomiada Gary Neville
RedactaVeu / Agències / València

“El València Club de Futbol ha rescindit hui la seua relació contractual amb Gary Neville com a entrenador del primer equip. Després d’analitzar amb deteniment la situació esportiva, el club ha decidit realitzar aquest canvi per tal de cercar allò que més interesse al València Club de Futbol en vistes al final de la present temporada”, ha anunciat el club en un comunicat fet públic aquest dimecres.

El britànic va ser nomenat el passat 2 de desembre i, durant els seus 17 partits de lliga, ha completat un pobre balanç de tres victòries, sis empats i vuit derrotes, deixant a l’equip tretzè amb 34 punts, sis per damunt del descens.

En la Lliga de Campions no va evitar l’eliminació en perdre a Mestalla davant l’Olympique Lió (0-2) en l’últim partit de la fase de grups i, posteriorment, va ser eliminat per l’Athletic en els vuitens de final de l’Europa League. En la Copa del Rei va portar l’equip fins a semifinals, on va encaixar una forta golejada davant el Barcelona (7-0) que el va condemnar a l’eliminació.

Paco Ayestarán. Foto: EP.

Pako Ayestarán, que era ajudant de Neville fins a hui, va començar la seua carrera en el cos tècnic de Rafa Benítez, amb el qual va col·laborar primer en el València (2001-04), ajudant a aconseguir dos títols de Lliga i una Copa de la UEFA, i després en el Liverpool (2004-07), on va guanyar com a assistent una Lliga de Campions i una FA Cup.

Neville: “M’haguera agradat continuar”

El ja exentrenador del València CF s’ha acomiadat explicant que li “haguera agradat continuar amb el treball” que va començar al desembre en el club, però reconeix que els resultats durant aquesta etapa “no han estat al nivell del que requereix” l’entitat valencianista.

“Vull donar les gràcies al València Club de Futbol, als aficionats, al cos tècnic, als treballadors i als jugadors. M’haguera agradat continuar amb el treball que vaig començar, però entenc que estem en un negoci que es basa en els resultats i els 28 partits -deu victòries, set empats i 11 derrotes- no han estat al nivell que m’exigisc i al què requereix aquest club”, s’ha acomiadat Neville en la web del club.

Comparteix

Icona de pantalla completa