Diari La Veu del País Valencià
Un tast del País Valencià a les Falles d’El Toro de Mallorca

dBalears.cat

/ Palma.

Ja fa més de dues dècades que un grup de valencians que havien aterrat a El Toro (Calvià) per fer-hi feina, sentiren l’enyorança de la seua terra. Fou així com diverses famílies del nucli urbà calvianer importaren unes festes falleres que no han deixat de créixer des de llavors.

Enguany es repeteixen activitats ja consolidades, com la Plantada de la falla, divendres 1 d’abril, a les 10h del matí. A les 17.30h es farà un berenar, amb una petita globotada i jocs infantils. A més, es podran fer les inscripcions per al ja famós concurs de paelles. Durant la vesprada, DJ Resc amenitzarà la vetllada amb la seua discoteca mòbil.

Ja el dissabte dia 2 d’abril, els veïnats d’El Toro començaran el dia amb la Despertada i la cercavila. A les 13h se servirà un vi en honor a les autoritats i, a les 14h, els assistents gaudiran de la Mascletada, un dels moments que posen els pèls de punta a aquells que viuen les Falles amb intensitat.

A les 18h es farà un ofrena a la Mare de Déu del Toro i a la Mare de Déu dels Desemparats. Serà abans de la missa, que se celebrarà a les 19h.

A la nit, a les 21h, la torrada popular serà la gran protagonista. Acompanyarà la música de l’orquestra Siles i, a les 23h, una pirotècnia valenciana -que ja té el costum de venir a Mallorca cada any- farà la Gran Disparada.

La festa segueix el diumenge, dia 3. A les 9h, tothom ha d’estar en peu per a la gran Disparada matinal. A les 11h tindrà lloc l’esperat concurs de paelles i a les 12.30h se’n farà una de gegant per a 700 persones (no espereu molt a comprar el ticket perquè s’esgotaran prompte). A les 13h, 5000 globus s’inflaran en la Globotada, que donarà pas, finalment, a les 14h, a la Grandiosa Mascletada.

Les tradicions valencianes i mallorquines confluiran en la ballada popular organitzada pel grup Engalba. A poqueta nit es viurà la Cremada infantil, que donarà pas a la Gran Nit del Foc, a les 21.30h, moment en el qual es produirà la Cremada de la falla.

Comparteix

Icona de pantalla completa