Iglesias destaca Oltra i proposa incloure a Compromís en el nou Govern

Està disposat a renunciar a la vicepresidència del Govern espanyol
30 març 2016 01:00h
RedactaVeu / ACN / Madrid

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha transmès aquest dimecres al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que està disposat a renunciar a la vicepresidència per facilitar un govern "a la valenciana", però li ha demanat a canvi que s'avinga a explorar "la via dels 161" suports –que sumen PSOE, Podemos, Izquierda Unida i Compromís- per formar un govern progressista. 

Iglesias ha destacat el paper de Mónica Oltra i ha assegurat sobre Compromís que "seria important que estiguera en les negociacions i en el Govern. Oltra m'ha donat els millors consells per a la negociació i és un referent” en les negociacions per a formar un govern.

En aquest marc s'ha mostrat disposat al diàleg amb el líder de C's, Albert Rivera, per buscar que la seua formació facilite "per activa o per passiva" la conformació d'aquest govern d'esquerres.

Ha assegurat que la seua formació manté la defensa del referèndum a Catalunya tot i que ha emplaçat a Pedro Sánchez –i aquest ha acceptat- que "el PSC i En Comú Podem –mitjançant la feina de Xavier Domènech i Miquel Iceta- puguen avançar propostes en aquesta direcció", perquè "seria una manera raonable d'avançar". "A Sánchez no li sembla malament que Iceta i Domènech dialoguen per una proposta de consens, fet que seria molt ben rebut per la societat catalana", ha dit.
 


next