Diari La Veu del País Valencià
Un acte sobre la lluita contra el feixisme homenatjarà Guillem Agulló

Racó Català / Barcelona.

Barcelona acollirà demà a les 19.15 hores un acte d’homenatge a Guillem Agulló al Convent de Sant Agustí de Barcelona. Es tracta d’una xarrada sobre la lluita contra el feixisme, que retrà homenatge al jove valencià assassinat per un grup d’extrema dreta l’11 d’abril de 1993.

L’acte l’organitzen les JERC de Barcelona i comptarà amb les intervencions de Jordi Borràs, fotoperiodista i investigador de l’extrema dreta, el pare de Guillem Agulló i Miquel Ramos, periodista i investigador de l’extrema dreta al País Valencià.

23 anys sense Guillem Agulló

L’11 d’abril farà 23 anys de l’assassinat de Guillem Agulló i Salvador, un jove valencià militant independentista i d’esquerres, a mans d’un grup de militants d’extrema dreta. Va ser la matinada de l’11 d’abril de 1993 quan va morir assassinat en un carrer de Montanejos, a l’Alt Millars. El grup ultradretà ‘els de Marxalenes’, de València, van ser els responsables de la seua mort i el motiu, un pedaç que Guillem Agulló duia cosit al braç on hi deia: ‘Nazis fora’.

Només un dels agressors, Pedro José Cuevas “el Ventosa” va ser condemnat a 14 anys de presó per homicidi, després d’haver-se confessat autor material de la navallada que va acabar amb la vida de Guillem Agulló.

Un dels absolts, Juan Manuel Sánchez, va participar dies després en una altra agressió amb navalla al barri del Carme, a València. Cuevas va complir només 4 dels 14 anys de presó a què va ser condemnat per l’assasinat d’Agulló.

De fet, al maig de 2007 fins i tot es va presentar a les eleccions municipals de Xiva amb la candidatura del partit d’ultradreta Alianza Nacional, concretament de número 6 de la llista.

Comparteix

Icona de pantalla completa