Diari La Veu del País Valencià
València instarà el Govern estatal a retirar els recursos contra el dret civil valencià

Xavier Pérez / València.

El clamor dels municipis del País Valencià en defensa del dret civil valencià ha arribat al Cap i casal en forma de moció que ha presentat el tripartit de govern, que insta el Govern estatal perquè retire els recursos d’inconstitucionalitat contra el dret civil valencià.

Dijous que ve, tots el grups polítics de l’Ajuntament, excepte C’s, donaran suport a aquesta moció que ja ha sigut aprovada en 37 ajuntaments del País Valencià, els últims, el de Llíria, Vila-real o Alzira (en aquesta localitat, en una moció presentada per Elena Bastidas, del PP).

Aquest clamor ha estat possible gràcies a la tasca de l’Associació de Juristes Valencians (AJV) que ha mobilitzat la societat i institucions valencianes perquè el Govern estatal retire aquests recursos que minven l’autogovern.

El president de l’AJV, José Ramón Chirivella, ha mostrat a La Veu la seua “satisfacció” per la resposta que la iniciativa està tenint per part dels ajuntaments, “però l’objectiu final és que el Govern espanyol retire els recursos que va interposar al Suprem per no entorpir l’aplicació del dret civil valencià”.

Aquest jurista assenyala que un pronunciament en contra del TC “tindrà conseqüències molt importants en la vida quotidiana de les persones i de les famílies, especialment pel que fa al règim econòmic matrimonial o la custòdia compartida”. Sens dubte, la més evident serà que els valencians que contraguen matrimoni tornarien a regir-se per defecte pel règim de guanys, en lloc del de separació de béns instaurat en 2008.

Comparteix

Icona de pantalla completa