Diari La Veu del País Valencià
Belmonte s’aferra a l’acta de regidora i la Gestora d’Alacant sol·licita la seua expulsió
RedactaVeu / Alacant

La Comissió Gestora de Podem Alacant ha emès un comunicat per a informar que la regidora de Guanyar Alacant (Podem) Nerea Belmonte compta amb la sol·licitud d’apertura d’expedient d’expulsió de la formació. D’aquesta manera, segons el comunicat, el passat dia 22, es va obrir un expedient informatiu” per les denúncies realitzades en relació a les contractacions a l’empresa Techdata per part de la Regidoria d’Acció Social no només per la seua aparença, sinó també, i essencialment, perquè es considerara si s’allunyava del projecte polític de Podem en la seua concreció institucional”.

Així, és justifica que al programa autonòmic i estatal de la formació política propugnen la “recuperació de les bones pràctiques en tots els àmbits de l’Administració i, especialment, en la gestió dels procediments de contractació i de la despesa pública”. Qüestió que consideren que “forma part de la nostra essència en les institucions públiques juntament amb l’eix fonamental de la nostra política municipal: obrir els ajuntaments a la gent, apropar els centres de decisió a la ciutadania”.

En aquesta sol·licitud d’obertura d’expedient, al punt tercer es va reiterar que les decisions respecte a la posició de Nerea Belmonte dins del grup municipal estaven vinculades al compliment de les decisions de l’assemblea de Guanyar Alacant i del seu grup polític municipal. Per aquesta raó, l’assemblea de Guanyar va requerir ahir a Nerea Belmonte la seua acta de regidora. El compromís de Nerea Belmonte amb aquesta Gestora i amb l’assemblea de Guanyar, “tal com es va acordar, és lliurar l’acta”, asseguren en el comunicat.

La Comissió Gestora “exigeix que Nerea Belmonte lliure l’acta de regidora” i “no fer-ho, la col·loca en contra de l’informe emès per la Comissió de Garanties de Guanyar, en contra de la decisió presa per l’assemblea de Guanyar, en contra de l’acord pres per la Comissió Gestora en la seua reunió del dia 20 de març i l’allunya del projecte polític de Podem”.

“Pel fet de no lliurar l’acta després de l’assemblea de Guanyar, la Comissió Gestora sol·licita apertura d’expedient d’expulsió de Podem a Nerea Belmonte”. També “se sol·licita a la Comissió de Garanties l’inici d’expedient informatiu a les persones inscrites en Podem que han estat directament implicades en aquestes accions, objecte de l’expedient informatiu”, conclou el comunitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa