Diari La Veu del País Valencià
L’Automoció continua tirant del carro de les exportacions al País Valencià en 2016
RedactaVeu / València

Les exportacions del País Valencià en el mes de gener mantenen la seua tendència a l’alça, amb exportacions valorades en 2.335,1 milions d’euros i un ascens del 7,3% pel que fa al mateix mes de l’any anterior, segons dades difoses pel Ministeri espanyol d’Economia i Competitivitat.

La directora general d’Internacionalització, Mònica Cucarella, ha destacat el comportament positiu del comerç exterior del País Valencià. “L’any 2015 va acabar amb un rècord històric d’exportacions, ja que superàrem els 28.550 milions d’euros. L’any 2016 comença amb dades també positives, amb un ascens de les nostres exportacions que triplica la mitjana nacional i amb el major superàvit comercial de tota Espanya”, ha afegit. Així mateix, la directora general apuntà que “la Comunitat Valenciana va acabar l’any 2015 i comença 2016 com la segona autonomia més exportadora, amb el 12,8% de les exportacions nacionals”, indicà.

Les comarques del sud creixen un 5,6%, mentre que les del nord ho feien amb un creixement del 0,6% i per la seua banda les centrals aconseguien un creixement del 10,4%.

Les exportacions tornen a superar a les importacions en aquest període i donen lloc a un superàvit comercial de 465,7 milions d’euros, el més elevat de tot l’Estat.

Per sectors, el sector d’automoció manté el ritme ascendent que va mostrar durant 2015, amb un ascens al gener del 20,9%. Els segueix el sector d’alimentació i begudes amb el 23,4% de les exportacions totals i un creixement del 2,9%. En tercer lloc se situen les manufactures de consum, amb un ascens del 12,8%.

Comparteix

Icona de pantalla completa