Diari La Veu del País Valencià
La bicicleta estàtica que fa la bugada
Per Tecnonews / AMIC

Hi desenvolupaments que per la seva aparent inutilitat són preocupants; més quan sorgeixen de l’àmbit universitari. El que hem de presentar-los aquesta setmana, no per inútil, ens resulta d’allò més fútil. Es tracta de la bicicleta estàtica que a més de permetre a l’usuari fer exercici, permet rentar la roba.

En ella en lloc d’una roda hi ha un tambor en el qual posar la roba. Afegim aigua i detergent i llavors vam començar a pedalar perquè la nostra roba quedi impecable. A més, amb la nostra energia cinètica, també s’encén el monitor de la pantalla de la bicicleta. Es tracta d’altra banda d’una innovació que ha estat elaborada per alumnes de la Universitat de Dailan a la Xina.

El que en un primer moment pot semblar inútil hem de dir que no ho és tant per dos motius. Òbviament, en un futur ningú comprarà aquesta bicicleta estàtica que ens fa fer la bugada, però es tracta d’un invent fet per estudiants amb la qual cosa, hem d’atribuir a mínim, l’atribut de enginyós. D’altra banda, aquest desenvolupament posa en dubte un altre element: Quanta energia és necessària per fer una bugada? És sens dubte, un artefacte que treballa en la línia de l’eficiència energètica.

Comparteix

Icona de pantalla completa