Diari La Veu del País Valencià
900 escolars en la VI Trobada esportiva de Colpbol

RedactaVeu / València.

El grup cooperatiu Akoe Educació ha reunit 900 estudiants de 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d’ESO amb motiu de la VI Trobada esportiva de Colpbol, celebrada aquest dimarts al Campus de Tarongers de la Universitat de València. Es tracta d’una jove modalitat esportiva que naix des de l’escola amb un marcat contingut pedagògic.

El colpbol és un esport col·lectiu disputat per dos equips mixtes que va nàixer l’any 2000 i quatre anys després va quedar oficialment registrat i definit el seu reglament oficial. El seu impulsor va ser el valencià Juanjo Bendicho, professor d’Educació Física i actualment assessor d’Educació Física dins de la xarxa de Centres de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

El colpbol posseeix unes bases pedagògiques clares, que justifiquen la seua inclusió i pràctica a l’escola. De fet, el joc naix en l’entorn escolar i la seua finalitat se centra en aconseguir uns objectius pedagògics integrals dins el context de l’ensenyament de l’educació física i l’esport a l’escola.

“Es tracta d’un veritable esport d’equip que afavoreix la integració i la coeducació”, destaca el director d’Akoe Educació, José Manuel Campo. “L’aposta per aquest esport constitueix, en si mateixa, una estratègia per a divulgar la pedagogia cooperativa també en aquest àmbit. Al colpbol participen xiquets i xiquetes de diferents edats i, fins i tot, amb diversitat funcional. No es tracta d’un esport adaptat, sinó d’un esport normalitzat que permet la participació atenent a les diferències dels jugadors, on el protagonisme sempre està en el grup i la seua capacitat de col·laborar”.

Akoe Educació va posar en marxa aquesta iniciativa el 2010 amb la celebració del primer campionat de Colpbol entre els nou centres integrants d’aquesta cooperativa de segon grau. “Tot i l’amenaça de pluja i dels múltiples partits disputats durant el matí, no es registren els resultats aconseguits, ja que l’objectiu essencial no és guanyar, sinó divertir-se, fer esport i conèixer a altres xiquets i xiquetes de les escoles que integren AKOE”, explica el director d’Akoe Educació.

Akoe Educació integra, fins al moment, nou cooperatives valencianes d’ensenyament amb la missió conjunta de “ser un grup educatiu dinàmic” que oferisca un ampli ventall d’opcions d’escolarització. Els seus centres integrants són: Escola Gavina, la Nostra Escola Comarcal, Florida Centre de Formació, Escola El Drac, Escola Les Carolines, Escola 2, Escola la Masia, Col·legi Juan Comenius, Martí Sorolla I-II i Julio Verne (Grupo Sorolla). En aquesta edició també es va convidar a participar a la cooperativa de Castelló Grans i Menuts.

Comparteix

Icona de pantalla completa