Diari La Veu del País Valencià
Compromís reitera a la Mesa del Senat la pregunta sobre les disculpes dels Borbó al PV
RedactaVeu / Castelló de la Plana

El senador de Compromis, Carles Mulet, ha demanat a la Mesa del Senat que reconsidere la no admissió a tràmit de la pregunta sobre les disculpes de la Casa Reial sobre el Decret de Nova Planta, ja que amb el reglament en la mà no existeix cap impediment perquè es puga traslladar al Govern. “Pensa el Govern instar la Casa Reial a emetre una disculpa pública del cap de l’Estat al poble valencià pels abusos del Decret de Nova Planta?”

La Mesa no va admetre a tràmit la pregunta en entendre que no és competència del Govern perquè es refereix a la Prefectura de l’Estat, interpretació errònia, ja que en tot moment s’insta el Govern espanyol en la formulació de la pregunta i no a la Prefectura de l’Estat. Per açò s’ha tornat a reformular i al mateix temps s’ha aprofitat per a preguntar pels sms de la reina.

En aquest últim aspecte s’ha copiat en la pregunta la informació publicada en el www.diario.es i s’ha preguntat al Govern espanyol: “Per tot açò, i deixant clar que no competeix a aquest senador interpel·lar al cap de l’Estat, sinó al Govern, es pregunta, al Govern, si pensa que aquesta informació ha danyat la credibilitat de les institucions de l’Estat espanyol?”.

Comparteix

Icona de pantalla completa