Diari La Veu del País Valencià
Intersindical Valenciana reclama polítiques per la majoria de la població
RedactaVeu / València

Tres mesos des de les eleccions estatals del 20 de desembre, Intersindical Valenciana ha fet pública una nota en la qual anuncia que “continua apostant per la confluència de les forces d’esquerra i progressistes per intentar configurar un govern que done resposta als principals dèficits democràtics, socials i laborals que afecten la majoria social i la classe treballadora”.

En aquest sentit, Intersindical Valenciana es reafirma en reclamar “canvis substancials” en les polítiques imperants d’ajust i de regressió democràtica. Des del Sindicat es considera “imprescindible” la derogació de la Llei Mordassa i dels aspectes del Codi Penal “i d’altres disposicions legals que retallen drets i llibertats”. A més, consideren que calen altres polítiques en els àmbits socials, de serveis públics i transports, a la Sanitat i a l’Educació amb la necessària derogació de la LOMCE.

Propostes d’Intersindical

El Sindicat proposa que qualsevol acord de govern contemple un canvi “substancial” de les polítiques laborals i econòmiques que passe per la derogació de les contrareformes laborals i de les pensions.

A més, aposta per la plena recuperació dels drets de negociació col·lectiva i del reforç del paper de sindicats i comitès d’empresa i proposa unes polítiques fiscals contra el frau fiscal i siguen progressives que paguen els que més tenen: grans fortunes i grans empreses.

Intersindical Valenciana proposa també la recuperació de les rendes del treball; un habitatge digne per a tots i totes; polítiques actives per reduir l’atur i generar les condicions d’ocupacions de qualitat i amb drets i l’impuls de les polítiques d’igualtat de gènere en el món laboral i en tots els àmbits socials, així com el combat real i decidit contra les violències de gènere a través d’un pacte d’estat.

Les propostes del nostre sindicat, assegura, “es resumeixen en un clar i contundent no a les polítiques d’austeritat i d’ajust contra els drets de la classe treballadora i la majoria social; acabar amb les desigualtats socials i apostar per la justícia social i el reconeixement del dret a decidir de les persones i dels pobles davant les polítiques neoliberals i centralistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa