Diari La Veu del País Valencià
La ‘cremà’ de més de 700 monuments tanca les Falles per la Unesco
RedactaVeu / EP / València.

El foc ha consumit els més de 700 monuments fallers grans i infantils plantats a la ciutat de València i en les poblacions situades en la seua àrea metropolitana integrades en la Junta Central Fallera (JCF) de la capital, i ha posat fi durant la tradicional ‘Nit de la Cremà’, al programa de festes de 2016.

La Cavalcada del Foc, prèvia a la ‘cremà’, va ser suspesa per les previsions de pluja en la ciutat de València. Aquesta desfilada de ‘dimonis’ i músics, que s’anava a celebrar aquest dissabte a les 19.00 hores en el carrer Colom, volia simbolitzar l’arribada del foc a la ciutat, i en ella anaven a participar també actors i ballarins. A les 22.00 hores, va començar el ritual del foc, que va fer desaparèixer en primer lloc les falles infantils.

Mitja hora després, a les 22.30 hores, va començar a cremar-se el monument que enguany ha obtingut el primer premi de la Secció Especial de les Falles Infantils de València, el de la comissió Na Jordana.

A les 23.00 hores va cremar la Falla Infantil de la plaça de l’Ajuntament i a mitjanit es va iniciar la ‘cremà’ de totes les falles de València, a excepció de la del primer premi de la Secció Especial, enguany el monument de la comissió Cuba-Literat Azorín, que va cremar a les 0.30 hores.

Falla municipal

Finalment, a la una de la matinada es va cremar la falla gran de l’Ajuntament de València després de l’espectacle de focs aeris que va oferir Focs d’Artifici Europlá.

La ‘cremà’ tanca tot el programa faller d’aquest exercici 2016, iniciat amb la ‘crida’, el passat 28 de febrer, i les ‘mascletaes’ de la plaça de l’Ajuntament, que van començar, com marca la tradició, l’1 de març.

Durant la celebració d’aquestes festes, els valencians i els turistes han gaudit de ‘despertaes’, castells de focs artificials, cavalcades, l’ofrena a la Verge dels Desemparats, el lliurament de premis i de les típiques cercaviles falleres, entre altres actes.

Comparteix

Icona de pantalla completa