Diari La Veu del País Valencià
Rajoy: ‘No vaig actuar perquè no tenia ni idea del que passava en el PP de València’

Europa Press / Madrid.

El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat que han obert un expedient informatiu a l’exalcaldessa de València Rita Barberá i el seu equip per a “saber exactament què és el que va ocórrer”. A més, ha afegit que no han actuat abans en el PP valencià perquè no tenien “ni idea” del que estava passant.

En declaracions en Telecinco, Rajoy ha assenyalat que una vegada que el Comitè Nacional de Drets i Garanties del partit ha obert l’expedient informatiu per un presumpte cas de blanqueig de capitals en l’Ajuntament de València actuaran amb justícia. “A partir d’ací prendrem les decisions que en justícia ham de prendre”, ha manifestat.

El cap de l’Executiu espanyol en funcions ha indicat que tots els assumptes que tenen alguna relació amb la corrupció “són molt desagradables” i ha lamentat que n’hagen hagut més dels que haurien d'”haver-se produït al llarg d’aquests últims temps”. No obstant açò, ha dit que el PP ha actuat prenent “moltes decisions”.

Rajoy ha assegurat que havien “escoltat alguna cosa” sobre el que podia estar passant en el PP valencià però fins que no es va alçar fa uns dies el secret de sumari no havien “tingut notícia de res”. Per açò, ha recalcat que no van actuar abans perquè no tenien “ni idea” del que estava passant.

“No va haver-hi cap enfrontament”

Després de reconèixer que “evidentment a ningú li agrada” haver de prendre decisions com l’obertura d’un expedient informatiu, ha rebutjat que hi haja existit enfrontament dins de la cúpula del PP a l’hora d’abordar el cas que afecta l’exalcaldessa de València.

“Cap. No va haver-hi cap enfrontament”, ha respost taxatiu, per a afegir que ell aquest dimarts es va limitar a assegurar que li semblava “bàrbar” que Barberá diguera en la seua compareixença pública que anava a acceptar l’oferiment del jutge per a declarar voluntàriament.

Comparteix

Icona de pantalla completa