Diari La Veu del País Valencià
La Diputació i Creu Roja posen en marxa una Mesa de Suport a Refugiats
EP / Castelló de la Plana

La Diputació de Castelló, al costat de Creu Roja Espanyola, ha posat en marxa la Mesa de Suport a Refugiats a Castelló, una plataforma que naix amb la voluntat de col·laborar activament en l’acolliment i en la integració a mitjà i llarg termini dels refugiats en els municipis de menys de 10.000 habitants que hagen formulat la seua voluntat de constituir-se en ciutats o municipis refugi.

El president provincial, Javier Moliner, ha formalitzat amb la vicepresidenta del Comitè Provincial de la Creu Roja a Castelló, Gracia Rovira, i el coordinador provincial, Rubén Peris, la creació d’aquesta mesa oberta a la participació i implicació de més institucions, entitats i ONGs de la província, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

Moliner ha explicat que “canalitzem la solidaritat per a ajudar a aquestes famílies, una oportunitat també de consolidar població a l’interior”. Segons ha dit, l’objectiu d’aquesta mesa de treball “respon a la nostra voluntat d’agilitzar l’arribada de persones refugiades als municipis xicotets de la província de Castelló que ja han expressat la seua voluntat de ser municipis refugi”.

Diputació de Castelló

Foto: Javier Vilar. Diputació de Castelló.

“Volem facilitar, tant a les persones que arribaran com als municipis que les acolliran, tot el procés d’acolliment i d’adaptació perquè la consolidació d’aquesta població en els nostres municipis siga una oportunitat, tant per als refugiats com per als pobles refugi”, ha afegit.

Conveni de col·laboració

A través del conveni de col·laboració signat amb Creu Roja, la Diputació es compromet a habilitar els crèdits pressupostaris necessaris per al finançament, total o parcial, de les iniciatives que, articulades per Creu Roja, es destinen a persones refugiades a la recerca d’asil i que es duguen a terme en els municipis xicotets de la província de Castelló.

Moliner ha posat l’accent que “la disposició dels castellonencs a ajudar ha de ser un orgull per al territori, constatant-se una vegada més la sensibilitat a l’hora de protegir als més febles”. Al mateix temps, ha assenyalat que l’acolliment ha de contribuir “al desenvolupament dels municipis amb menys població, reforçant els col·legis en risc de desaparició i el teixit laboral de les poblacions que ho demanden”.

Per la seua banda, Creu Roja Espanyola de Castelló assumeix dur a terme l’articulació de quantes mesures siguen necessàries en l’atenció a la població refugiada: assistència bàsica, acolliment temporal, serveis sanitaris, serveis d’atenció psicològica, prestacions assistencials, prestacions educatiu-culturals, habitatge, ocupació, atenció a menors i integració de persones que gaudeixen de protecció internacional en situació de vulnerabilitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa