Diari La Veu del País Valencià
Compromís no tanca la porta a un Govern espanyol que incloga Ciudadanos
Europa Press / Madrid

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha subratllat que la coalició valenciana està oberta a “explorar” la possibilitat d’un pacte de govern del PSOE amb Podemos i Ciudadanos, és a dir, amb allò que el líder socialista, Pedro Sánchez, defineix com “les forces del canvi”, perquè, al seu parer, “no fer-ho seria un desistiment de funcions”.

Així ho ha posat de manifest el parlamentari valencià en la roda de premsa posterior a la reunió que l’equip negociador de Compromís ha mantingut aquest dimecres en el Congrés amb els del PSOE i de Ciutadans.

Una trobada a la qual en seguiran “d’altres” perquè la voluntat de Compromís és “asseure’s a parlar amb tot aquell que ens cride per a tractar d’impedir la repetició d’eleccions i aconseguir conformar un govern”. “Ens asseurem amb duos, amb trios i amb qui siga perquè la nostra única línia roja és el PP”, ha manifestat.

Incloure Podemos

Baldoví ha defensat que Compromís segueix apostant per un govern ‘a la valenciana’, per a la qual cosa és imprescindible l’acord entre el PSOE i Podemos. Per aquest motiu ha rebut amb “alegria” la conversa telefònica que aquest migdia han mantingut els líders d’eixos partits, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, respectivament, els quals s’han emplaçat a reunir-se abans de Pasqua. “Magnífic!”, ha proclamat.

Ara bé, també ha deixat clar que no es neguen a “explorar” altres models, com el plantejat des del principi per Sánchez de tractar de conformar un Govern amb Ciutadans, Podemos, Compromís i Esquerra Unida-Unitat Popular a veure “a què condueix”.

Comparteix

Icona de pantalla completa