Diari La Veu del País Valencià
Barberá rebenta el PP: Cifuentes diu que ha de seguir donant explicacions

RedactaVeu / Madrid.

Ahir Mariano Rajoy donava tot el seu suport a Rita Barberà, però dirigents destacats com Pablo Casado o Javier Maroto demanaven el seu cap.

També se suma a la posició dels delfins del PP la presidenta de la Comunitat de Madrid i de la gestora del PP madrileny, Cristina Cifuentes, que considera “evident” que l’exalcaldessa de València i senadora, Rita Barberá, “ha de seguir donant explicacions” sobre la seua implicació en la trama de blanqueig en el partit en la seua ciutat. “A mesura que anem coneixent temes, evidentment, tranquils no ens quedem”, ha dit.

En declaracions a Onda Cero, Cifuentes ha opinat que el president del PP, Mariano Rajoy, va parlar de “tranquil·litat” per les paraules de Barberá referint-se al fet que aquesta haja avançat que declararà de manera voluntària davant el jutge.

A més, ha donat suporta a la decisió de la direcció estatal del partit d’obrir expedient informatiu a Barberá i als regidors del PP a València.

Preguntada sobre si Barberá hauria de deixar el seu escó en el Senat, ha respost que és una decisió que ha de prendre ella i ha recordat que el codi ètic del partit contempla dimissions quan s’obri judici oral, encara que els seus diputats a Madrid s’han compromès a fer-ho si són imputats. Açò sí, ha puntualitzat que Barberá no està imputada, encara que no sap si açò és així pel fet que és aforada i hauria d’imputar-la el Suprem.

Amb tot, ha opinat que Barberá està “en una situació que al PP no el beneficia” i a més impedeix l’actuació de la presidenta de la gestora, que té la missió de regenerar el partit.

D’aquesta manera, Cifuentes també ha deixat clar tot el seu suport institucional i polític a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i ha afirmat que si ella es vera en la situació que els seus diputats foren imputats i es negaren a deixar l’escó els apartaria del grup.

Comparteix

Icona de pantalla completa