Diari La Veu del País Valencià
Ferri dubta que ‘Barberá no sabera res dels més de 50.000€ de diners negres al PP’
RedactaVeu / València

El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha manifestat hui que “amb l’alçament ahir de part del secret de sumari de ‘Taula’ ha quedat demostrat que és un cas gravíssim de corrupció del PP valencià. Estem parlant només d’una part, i en eixa part hi ha més de 50.000 euros de diners negres que han estat utilitzats per part del Partit Popular en connivència amb regidors, assessors, etcètera. És impensable que una figura com Rita Barberá, que ho controlava tot, fins i tot on es col·locava l’arbre de Nadal municipal, no tinguera també part en aquest assumpte”.

Segons Ferri, “ella ha dit que acudirà de manera voluntària a declarar davant el jutge, però bàsicament ha insistit que no aportarà res de nou del que ja ha manifestat en les dos rodes de premsa que ha donat. Pensem que Rita Barberá està amagant la seua vertadera funció dins d’aquest entramat, ja que ella era qui ho dirigia tot. No pot ser que una persona que controlava fins a l’últim moviment d’allò que es feia a l’ajuntament, no sabera què passava al grup municipal i al PP de la ciutat de València”, ha afegit.

“La imputació del grup municipal demostra que no és un cas aïllat de corrupció, que no és només una poma podrida sinó que tota la cistella està totalment podrida. Ara el que haurien de fer la senyora Bonig i el senyor Rajoy, si és que realment els queda un poc de dignitat i creuen en el que és la democràcia i la transparència de les institucions, és fer-los almenys renunciar a l’acta, assumpte sobre el qual els regidors del PP municipal ja han dit que no ho faran. En cas que no ho facen, el pas seria expulsar-los del grup municipal i que passen al grup de no adscrits en l’Ajuntament de València”.

Per últim, “pel que fa a les acusacions d’amenaces que diu que va rebre Barberá per part de Compromís, és una manera d’intentar engegar el ventilador i repartir un poc la responsabilitat entre tot el món. Però a nosaltres, a Compromís, que no ens pose en el mateix sac. Nosaltres no estem acusats en cap moment per blanqueig de diners, no estem acusats per cap cas de corrupció”. “La senyora Barberá el que hauria de fer és mirar-se a ella mateixa, mirar allò que ha fet, donar respostes que la ciutadania demana i també vindre ací a les Corts Valencianes a donar respostes, ja que és aquest parlament el que l’ha triada per a ser senadora territorial”, ha conclòs Fran Ferri.

Comparteix

Icona de pantalla completa