Diari La Veu del País Valencià
800 comissions falleres s’han adherit a la campanya ‘No a la violència de gènere’

RedactaVeu / València.

Les més de 800 comissions falleres que s’han adherit a la campanya de sensibilització de la Diputació de València han rebut aquest dilluns la banderola amb el lema ‘No a la violència de gènere’ en un acte multitudinari i obert a la plaça de Manises, presidit per Jorge Rodríguez.

El president ha rebut les falleres majors de València, Alicia Moreno i Sofia Soler, i a continuació ha lliurat les banderoles a les falleres majors de les juntes locals, agraint la participació en l’acte a tot el col·lectiu faller, que s’ha convertit en “ambaixador contra la violència de gènere”.

Rodríguez, acompanyat per les falleres majors de València, les seues respectives corts d’honor, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, i els portaveus de tots els grups polítics de la Corporació, ha introduït aquesta “humil recepció” a les comissions falleres convençut del potencial de les Falles: “Aconseguirem que aquestes festes genuïnes i universals siguen Patrimoni de la Humanitat”.

El president de la Diputació ha destacat durant la seua intervenció que el món faller “no podia quedar al marge de la lluita de la societat contra la violència de gènere”, per la qual cosa ha agraït a totes les comissions que s’hagen convertit en ambaixadores contra aquesta xacra social.

Per la seua banda, la fallera major de València, Alicia Moreno, ha donat les gràcies a la Diputació per la invitació per a compartir aquest acte festiu i ha fet una crida al col·lectiu faller per a “fer possible, entre tots, que la nostra festa siga Patrimoni de la Humanitat”.

En paraules de la diputada d’Igualtat, Isabel García, “una gran notícia per a aquesta acció emmarcada en el Pla Integral contra la Violència de Gènere, un compromís adquirit amb els col·lectius i associacions de dones en la línia de coeducar i sensibilitzar la societat valenciana”.

Música i festa en obert

L’acte celebrat aquest dilluns a la plaça de Manises ha sigut amenitzat per la música de les joves bandes valencianes Bombai i No Comment, que han perllongat la seua actuació en directe fins al tall de les dues de la vesprada.

Per l’escenari de la plaça de Manises han desfilat les falleres majors de les juntes locals d’Alaquàs, Albal, Alboraia, Aldaia, Alfafar, Algemesí, Alzira, Benaguasil, Benetússer, Bunyol, Carcaixent, Carlet, Xest, Gandia, la Pobla de Vallbona, la Llosa de Ranes, Montcada, Massanassa, Paiporta, Picanya, Puçol, Catarroja, Sedaví, Sagunt, Silla, Riba-roja de Túria, Torrent, Castelló de la Ribera, Xàtiva, Llíria, Sueca i Manises.

Comparteix

Icona de pantalla completa