La Sindicatura de Comptes ha iniciat l’auditoria sobre la privatització de les ITV

Ferri: “Aquesta auditoria de les concessions demostrarà com la privatització de les ITV fou una estafa que hem pagat molt cara”
14 març 2016 01:00h
RedactaVeu / València

A un comunicat enviat per la coalició Compromís, s'ha fet saber que la Sindicatura de Comptes ha iniciat l'auditoria sobre el procés de privatització de les ITV a petició d'aquest mateix partit polític. El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha recordat que “el passat 13 de gener el Ple de les Corts aprovà una proposició de Compromís que instava la Sindicatura de Comptes a realitzar un auditoria sobre la concessió i gestió de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV)”.

Aleshores, la Sindicatura de Comptes va ser informada de la resolució aprovada pel parlament valencià i conseqüentment aquesta ha remés un escrit al parlament valencià informant de l'Acord adoptat dins d'aquest ens estatutari pel qual s'inicia l'auditoria reclamada per les Corts.

Segons ha explicat Ferri “es tracta d’una auditoria que reclamàrem des de Compromís l’any 2013 i que fou rebutjada tant per la majoria absoluta que tenia aleshores el PP en les Corts com per la mateixa Sindicatura de Comptes quan li ho plantejàrem formalment. Ara per fi podrem posar la lupa sobre el negoci de la gestió de les ITV conseqüència de la privatització realitzada per Eduardo Zaplana l’any 1997 amb què foren beneficiades empreses afines al PP”.

L'auditoria avaluarà amb criteris d'eficiència, eficàcia i economia les ITV, tal com explica el Síndic de Compromís: “La Sindicatura De Comptes s’ha avingut a realitzar una auditoria sobre la gestió de les ITV amb criteris d’eficiència, eficàcia i economia des que es van privatitzar. L’auditoria avaluarà les concessions, analitzarà les tarifes, realitzarà una estimació dels costos de la prestació del servei mitjançant la gestió pública comparant-lo amb el model privatitzat actual i incorporarà una altra comparativa amb els models presents en la resta de les comunitats autònomes”.

Benefici d'uns pocs

Per a Ferri “darrere de la privatització de les ITV va estar la intenció del govern del PP de beneficiar al màxim les concessionàries. Estem davant un altre negoci milionari per a uns pocs que els valencians hem pagat molt car i que ha perjudicat greument la competitivitat de sectors com el del transport i en general a les famílies valencianes, perquè hem hagut de suportar durant una dècada les tarifes d’ITV més altes d’Espanya”.

El portaveu de Compromís destaca aquest cas com a referent de la privatització de serveis públics que perjudiquen la ciutadania “les ITV són un exemple més de com la privatització dels serveis públics són en realitat una estafa que perjudica greument la ciutadania per beneficiar empreses molt concretes properes al poder. S’aprovaren condicions molt avantatjoses per a les concessionàries, com la no gratuïtat de la segona inspecció o la inclusió de la prova de sonometria, amb les quals aconseguiren uns ingressos extraordinaris que no han anat acompanyats d’un augment del cànon que cal pagar a la Generalitat. El negoci ha sigut redó a costa de la butxaca dels valencians i valencianes”.

Ferri conclou que “estem convençuts, vistes totes les proves sobre la privatització de les ITV que acumulem durant anys, que amb l’auditoria de la Sindicatura de Comptes quedarà evident com les privatitzacions dels serveis públics són en realitat una estafa que perjudica greument la ciutadania per beneficiar empreses molt concretes properes al poder”.

La Veu del País Valencià

Descargas

next