Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana acabar amb el caòtic sistema de finançament del Provincial
RedactaVeu / Madrid

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha registrat una moció al Senat en la qual es demana que es permeta que, a partir d’ara, siguen les administracions autonòmiques qui gestionen els Fons de Compensació Interterritorial del Ministeri de Hisenda i Administracions Públiques pel que respecta a les aportacions que es fan als consorcis hospitalaris i evitar així “el caos actual que es genera a l’Hospital Provincial de Castelló”.

Mulet ha presentat aquesta iniciativa junt a un plec de preguntes i altres mocions on es demana acabar amb l’actual “model anòmal” de l’Hospital Provincial de Castelló, que, recorda, “no es troba a la xarxa pública sanitària com la resta d’hospitals i acumula, des de fa anys, seriosos problemes de finançament”, ja que ha de sufragar amb els seus pressupostos els medicaments, entre altres problemes.

Compromís ha demanat la transició cap a un model idèntic amb la resta d’hospitals públics, però com que les competències en aquesta matèria són limitades per a l’administració central, s’ha demanat el canvi normatiu per a evitar l’actual sistema en el qual la Diputació és qui gestiona els fons ministerials.

“Hem vist com les diputacions, i en especial la de Castelló, és un pou sense fons de corrupció, clientelisme, mala praxis i caos organitzatiu i, que siga una entitat sense competències en sanitat qui gestione fons econòmics, genera disfuncions com aquestes. Per això volem avançar cap a l’optimització dels recursos públics i aquesta proposta va en eixe sentit”, ha dit Mulet.

Comparteix

Icona de pantalla completa